Fem bra verktyg för en internetmarknadsförare

6

Skrivet av Tomaz | Postat i SEO | Datum: 16-05-2014

Här tänkte jag tipsa om fem SEO-verktyg som jag själv använder när jag optimerar webbsajter.

Bra SEO-verktyg att använda när du optimerar webbsidor

1. Optimera hemsidans titel och beskrivning
Med hjälp av Seomofo´s Snippet Optimizer kan du se (och bestämma) hur din hemsida ser ut i Google´s sökresultat. Genom att skriva en säljande och klickvänlig rubrik och beskrivning kan du öka andel av besökarna som klickar på just ditt resultat.

2. Kolla antalet ord på startsidan
Innehållet på din webbsida påverkar såklart ditt sökresultat, och sålänge du inte flummar utan skriver bra innehåll så är även textmängden en faktor som påverkar vilken din placering blir i Google. Jag använder mig av Word Counter för att snabbt se hur många ord exempelvis en startsida har.

3. Kolla webbsidans hastighet
Även din hemsidas laddningshastighet påverkar sökresultatet och för lång laddningstid gör att besökaren ofta backar om de inte snabbt får den information de söker efter. Pingdom´s hastighetstest är ett utmärkt verktyg för att se hur snabbt din sida laddar och vad du kan göra för att snabba upp den.

4. Kolla inkommande länkar
Att kolla upp vad din sida och vad konkurrenternas sidor har för inlänkar är enkelt med hjälp av Ahrefs som snabbt listar vilka sajter som länkar till en specifik sida. Här ser man också vilka ankartexter som har använts

5. Mäta resultatet
Slutligen måste man ju mäta resultatet av sina ansträngningar och till det använder jag mig av ett gratisverktyg som mycket smidigt visar vilken position mina webbsajter har på olika sökord. Verktyget jag använder är GSerp som i skrivande stund är gratis.

Vad har du själv för favoritverktyg?

Kommentar (6)

Som alternativ till dina förslag:

1. WordPress SEO av Yoast erbjuder en förhandsvisning direkt när man skriver en artikel/sida i WP. Dessutom finns ett flertal andra fördelar att använda den.

2. keywordanalyzer.org ger både antalet ord, men även en analys av nyckelordsdensitet av både valda nyckelord men även de vanligaste enstaka samt kombinationerna

Tack för övriga tips!

Tack Nicklas!

Majestic
scrapebox
awr rankchecker
excel
Google keywordtool
buzzstream
wordpress
semrush

För övrigt såg jag häromdagen att gserp skall bli en betaltjänst!

Tack Christian, ett par som jag själv inte har testat. Ska kika på dem mer senare.

#Gserp – japp, såg det också och det var väl rätt väntat.

Har alla bra aff-bloggar slutat blogga? 🙂 Mer inlägg! 🙂

Ja, jag håller på att fila på ett inlägg 🙂
Det gäller att finna lite inspiration.

Skriv en kommentar