Minska dina utskriftskostnader för bläckpatroner och toner

Hör du till de personer som liksom jag skriver ut många dokument, vilket gör att kontot för bläckpatroner och toner blir ganska dyrt på en månad? Kanske har du ett hemmakontor där skrivaren går varm. Eller så kanske du har en hobby som gör att du skriver ut en hel del på regelbunden basis. Oavsett vilket så gäller det förstås att försöka minska utskriftskostnaderna. Det är ju inte roligt att betala mer än nödvändigt för bläckpatroner och toner.

Så vad kan du då göra för att se till att minska kostnaderna?
Det finns faktiskt en del åtgärder att vidta och jag bjuder dig förstås på tipsen gratis 🙂

Undvik dyra bläckpatroner

Jämför priser online

Mitt första tips är att jämföra priser på webben. Det finns ett flertal jämförelsesajter på nätet och dem tycker jag absolut att du ska dra fördel av. Det kan skilja en hel del i pris på en bläckpatron eller toner beroende på vilken butik du beställer från. Att göra prisjämförelser är därför viktigt och det är något som kan hjälpa dig att spara hundratals kronor varje kvartal. Låt ingen annan tjäna pengar på att du inte ser över vilka möjligheter som finns. Det är så enkelt att jämföra olika butikers priser idag, så den chansen bör du inte missa. Jämförelsesajterna kan dessutom vara bra, eftersom de kan länka till butiker som du kanske inte ens visste fanns.

Överväg att testa andra märken

Många har aldrig ens tänkt på att de skulle kunna välja något annat än märkespatroner eller märkestoner. Och visst, kvalitetsmässigt är ofta dessa alternativ de allra bästa. Ofta räcker de längst och framför allt har du lite andra garantier och möjligheter om du skulle vara missnöjd. Faktum är dock att priserna på dessa produkter vanligtvis är väldigt högt. Om du skriver ut mycket och ofta kan det därför medföra otroligt höga utskriftskostnader om du alltid väljer märkesprodukterna. Det kan därför vara värt att testa andra produkter. Det finns ersättningsprodukter som kan hålla ganska hög kvalitet. Visst förekommer det att de tar slut snabbare eller att utskriftskvaliteten är något sämre, men många gånger märks ingen skillnad alls. Kolla in min hemsida: Bläckpatroner.at om du hittar något som passar.

minska kostnader för bläckpatroner

Kvalitet och hållbarhet kan också variera från produkt till produkt. Om du vill testa något annat alternativ rekommenderar vi att du läser recensioner och omdömen från tidigare köpare. Du kan på så sätt se till att välja bort de produkter som fått dåliga omdömen, och välja att satsa på bläckpatroner och toners som har fått bra betyg från tidigare köpare. Du kan också välja att testa några olika alternativ. Kanske hittar du något som du blir riktigt nöjd med. Om då varje bläckpatron eller toner blir några tior eller kanske till och med en hundralapp billigare, finns det en hel del pengar att spara på ett år.

Slutligen bör du förstås tänka till lite innan du skriver ut. Ibland behöver faktiskt inte saker och ting skrivas ut. Om du ska åka tåg går det till exempel ofta lika bra att visa upp biljetten i mobiltelefonen. På så sätt kan du dra ned ytterligare på utskriftskostnaderna, genom att bara skriva ut när det verkligen behövs.