10 roliga shots recept

10 roliga shot recept

Att dyka in i världen av roliga shots recept är ett spännande sätt att addera kreativitet och variation till festligheterna. Det finns en uppsjö av unika kombinationer som väntar på att bli utforskade, där varje recept bidrar med sin egen karaktär och smakupplevelse. Oavsett om det gäller en födelsedagsfest, bröllop eller bara en trevlig get-together med vänner, kan dessa shots recept anpassas för att passa alla typer av tillställningar. Med de rätta tjänsterna och informationen blir startskottet för din nästa samling både minnesvärd och underhållande.

1. Oil Spill

Oil Spill shoten har ett unikt och färgstarkt utseende som påminner om olja som läcker ut i vatten. Smaken är intensiv med en söt och kryddig karaktär.

För att göra en Oil Spill behövs följande ingredienser:

 • Blå Curacao, en sötsyrlig likör med smak av apelsin.
 • Grenadin, en röd sirap gjord på granatäpple som ger sötma.
 • Baileys Irish Cream, en gräddlikör med toner av kakao och vanilj.

Här är stegen för att skapa denna fascinerande shot:

 1. Häll grenadin i botten av ett shotglas; det kommer att vara den tyngsta ingrediensen och ligga längst ner.
 2. Använd baksidan på en sked för att försiktigt hälla över Baileys Irish Cream så den bildar nästa lager ovanpå grenadinen utan att blanda dem.
 3. Avsluta genom att varsamt tillsätta Blå Curacao ovanpå Baileys lagret för ett dramatiskt tvålagersutseende.

Denna teknik kallas “layering” eller lager-pouring på svenska, vilket kräver stadig hand och lite övning för perfektion. Resultatet blir inte bara visuellt tilltalande men också en smakupplevelse där de olika lagren samspelar när du dricker shoten.

Avslutningsvis erbjuder Oil Spill mer än bara alkohol – det är även en konstform som imponerar både visuellt och smakmässigt.

2. Pineapple Upside-Down Cake

Pineapple Upside-Down Cake shoten är en söt och fruktig drink som liknar den klassiska desserten i smak. Den har en distinkt guldfärgad ton med ett rött skimmer från grenadin som påminner om karamelliserade ananas toppade med körsbär.

Ingredienserna som behövs inkluderar:

 • Vaniljvodka
 • Ananasjuice
 • Grenadin, för att ge den dess karaktäristiska färg och sötma

För att göra denna förtrollande shot, följ dessa steg:

 1. Häll 30 ml vaniljvodka i en shaker.
 2. Tillsätt 15 ml ananasjuice till vodkan.
 3. Skaka väl tills ingredienserna är väl blandade.
 4. Sila upp blandningen i ett shotglas.
 5. Droppa försiktigt ner cirka 5 ml grenadin i glaset så att det sjunker till botten och skapar ett lager.

Denna shot erbjuder inte bara en explosion av söta smaker utan också en visuell upplevelse som gör det roligt både att göra och servera vid festliga tillfällen.

Avslutningsvis ger Pineapple Upside-Down Cake shooten både ögat och gommen något speciellt, vilket gör den perfekt för de där festliga momenten när man vill imponera på sina gäster med något unikt och minnesvärt.

3. Kamikaze

Kamikaze är en populär shot som kännetecknas av sin skarpa och uppfriskande smak. Dess klara utseende med en lätt blå ton gör den till ett blickfång på varje fest.

De huvudsakliga ingredienserna i en Kamikaze är vodka, triple sec (en typ av apelsinlikör) och färskpressad limejuice. Dessa komponenter bidrar till shotens distinkta citruskaraktär.

För att göra en Kamikaze följer man dessa steg:

 1. Fyll en shaker med is.
 2. Tillsätt lika delar vodka, triple sec och limejuice; vanligtvis används 30 ml av varje för att skapa balans i smaken.
 3. Skaka väl tills blandningen är ordentligt kyld.
 4. Sila upp mixen i ett shotglas.

En perfekt kamikaze bör vara kall och ha en jämn fördelning mellan sötma från triple seccen och syrligheten från limen, vilket ger den dess signaturkick.

Avslutningsvis är kamikazen inte bara uppskattad för sin friska smak utan också för det roliga namnet som kan ge energi till feststämningen. Den här drinken fortsätter att vara favorit vid barer världen över tack vare dess simpla men effektfulla kombination av ingredienser.

4. Bubbelgum

Bubbelgum shoten är känd för sin distinkta smak som påminner om det klassiska tuggummiet. Den har en lekfull och färggrann framtoning som gör den till en favorit på festliga tillställningar.

Ingredienserna för att skapa denna unika shot inkluderar:

 • Blå Curacao, vilket ger shoten dess karakteristiska blåa nyans.
 • Bananlikör, som bidrar med en söt och fruktig underton.
 • Sour mix eller citronjuice, för att balansera sötman med lite syrlighet.
 • En liten mängd grädde eller mjölk, vilken ger drycken dess krämiga konsistens.

För att göra Bubbelgum shoten följer man dessa steg:

 1. Fyll en shaker med isbitar för att säkerställa en välkyld drink.
 2. Tillsätt lika delar av Blå Curacao och bananlikören i shakern.
 3. Addera sour mix eller pressad citronjuice efter smakpreferens.
 4. Häll i grädden eller mjölken; detta bör göras försiktigt så det blandas ordentligt utan att skumma överdrivet mycket.
 5. Skaka ingredienserna energiskt så de kombineras väl och kyler ner ytterligare.
 6. Sila upp blandningen i ett shots-glas.

Shoten serveras bäst direkt efter tillredning då den är som mest uppfriskande och aromatisk.

I slutet av dagen erbjuder Bubbelgum shoten inte bara ett visuellt intryck utan också en minnesvärd smakupplevelse som kan väcka barndomsminnen hos många gäster genom sin söta och nostalgiska karaktär.

5. Lakritsdröm

Lakritsdröm är en shot som kännetecknas av sin djärva lakritssmak och iögonfallande svarta färg. Denna unika kombination gör den till en favorit på många festliga tillfällen.

För att skapa en Lakritsdröm behöver du några nyckelingredienser. Bland de viktigaste finns lakritslikör, som ger den distinkta smaken, och svart sambuca, som bidrar med både smak och färg. Ibland tillsätts även vodka för extra styrka.

Här följer en snabbguide för att göra denna populära shot:

 1. Mät upp 2 cl lakritslikör.
 2. Tillsätt 1 cl svart sambuca.
 3. Om så önskas, blanda i 1 cl vodka för ett starkare resultat.
 4. Skaka ingredienserna med is i en shaker.
 5. Sila upp blandningen i ett shots-glas.

Det är viktigt att komma ihåg proportionerna för att balansera smaken perfekt – inte för sött eller överväldigande starkt.

Lakritsdröm har blivit alltmer populär på grund av dess ovanliga utseende och minnesvärda smakprofil vilket ofta leder till samtal om dess originella karaktär vid baren eller festen där den serveras.

Avslutningsvis kan man säga att Lakritsdrömmen erbjuder en spännande twist på det traditionella konceptet av shots och lägger till ett element av nyskapande inom drinkmixningens värld.

6. Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake shoten är en eftertraktad drink för dess söta smak och iögonfallande rosa färg. Den här shoten kombinerar den krämiga konsistensen av cheesecake med den friska smaken av jordgubbar.

För att skapa denna läckra shot behövs följande ingredienser:

 • Jordgubbssirap
 • Vaniljvodka
 • Grädde
 • Krossade kex (för garnering)

Att göra en Jordgubbscheesecake shot är enkelt:

 1. Blanda jordgubbssirap, vaniljvodka och grädde i en shaker.
 2. Skaka väl tills blandningen är jämn.
 3. Häll upp i ett shotglas.
 4. Toppa med krossade kex för att efterlikna cheesecakens botten.

Denna dricks uppskattas inte bara för sin goda smak utan också som ett visuellt inslag vid festliga tillfällen eller som dessertshot efter middagen.

Genom att använda dessa instruktioner kan även nybörjare blanda ihop en imponerande Jordgubbscheesecake shot som garanterat blir kvällens höjdpunkt.

Slutligen ger presentationen med de krossade kakorna det där lilla extra och gör varje sip till en sann dessertupplevelse.

7. Grön Ängel

Grön Ängel är känd för sin uppfriskande smak och iögonfallande gröna färg. Shoten är en favorit på många festliga tillfällen och erbjuder en unik kombination av sötma och syrlighet.

De huvudsakliga ingredienserna som ger Grön Ängel dess karaktär inkluderar:

 • Midori, en melonlikör som bidrar med både den distinkta gröna färgen och en fruktig smak.
 • Citronjuice, som lägger till en frisk syrlighet.
 • Sprite eller annan klar läsk, för att ge shoten lite brusande effekt.

För att göra denna populära shot följer du dessa steg:

 1. Börja med att fylla ett shotglas till hälften med Midori.
 2. Tillsätt försiktigt citronjuicen så att det bildas ett lager ovanpå likören.
 3. Avsluta genom att toppa glaset med Sprite för extra spritsighet.

En välbalanserad Grön Ängel ska ha tydliga lager när den serveras, vilket inte bara ser imponerande ut utan också skapar en intressant smaksensation när de olika lagren blandas i munnen.

Denna shot är perfekt för dem som söker något mindre starkt men ändå vill ha något spännande och minnesvärt från baren. Den passar utmärkt vid temafester eller som ett roligt inslag på nyårsfirandet där den lysande gröna färgen verkligen kan sticka ut.

Med dess klara instruktioner och få ingredienser är Grön Ängel både lätt att göra hemma och garanterat uppskattad av gästerna på din nästa fest!

8. Blå Himmel

Blå Himmel är en shot som verkligen fångar uppmärksamheten med sin klara, blå färg och svala smak. Den blir ofta serverad på festliga tillfällen och är populär för sin uppfriskande effekt.

Ingredienserna du behöver inkluderar:

 • Blå Curacao likör
 • Citronvodka
 • Sprite eller annan klar läsk
 • Is

För att skapa denna iögonfallande drink följer du dessa steg:

 1. Fyll en shaker med is.
 2. Tillsätt lika delar Blå Curacao och citronvodka.
 3. Skaka ordentligt tills blandningen är väl kyld.
 4. Sila upp i ett shots-glas.
 5. Toppa försiktigt med lite Sprite för att ge extra piff.

Den kyliga känslan från citronvodkan kombinerat med den söta tonen från Blå Curacao gör att shoten har en balanserad smakprofil som passar utmärkt för dem som önskar något mindre starkt men ändock smakrikt.

Blå Himmel-shoten har inte bara en attraktiv presentation utan dess friska karaktär gör den till ett perfekt val för varma sommarkvällar eller som ett lekfullt inslag på cocktailpartyt.

Avslutningsvis kan man säga att Blå Himmel är det perfekta valet när du vill imponera på gästerna med något visuellt slående samtidigt som du serverar en shot som erbjuder mer än bara alkohol; en upplevelse av svalka och fräschhet.

9. Mango Tango

Mango Tango är en shot som tar smaklökarna på en tropisk resa. Dess ljusa, orangea färg lockar till sig blickar och lovar en exotisk upplevelse.

För att skapa denna drink behövs några nyckelingredienser:

 • Färsk mangopuré för den söta och fruktiga basen.
 • Tequila som ger shotsen dess karaktäristiska sting.
 • En gnutta limejuice för att balansera sötman med lite syrlighet.

Att göra Mango Tango är lika roligt som det låter:

 1. Börja med att blanda två delar mangopuré med en del tequila i en shaker.
 2. Tillsätt några droppar limejuice för extra fräschör.
 3. Skaka väl tills blandningen är jämn och kylig.
 4. Häll upp i shotglas och servera direkt.

Denna drinkmix har snabbt blivit populär på grund av sin lekfullhet och lättillgängliga ingredienser.

Avslutningsvis erbjuder Mango Tango ett festligt inslag på vilken samling vänner som helst, där de tropiska tonerna kompletteras perfekt av tequilans hetta. Servera dessa shots vid nästa fest för garanterade leenden runt bordet.

10. Röd Sammet

Röd Sammet-shoten är en festlig favorit med sin intensiva, djupröda färg och rika smakprofil som påminner om den klassiska tårtan med samma namn. Den kombinerar sötma med en lätt syrlighet vilket gör den till ett populärt val för alla som vill ha något annorlunda.

För att skapa denna iögonfallande shot behöver du följande ingredienser:

 • Vodka
 • Rött kakaopulver
 • Vispgrädde
 • Fruktlikör, helst hallon eller jordgubb för extra färg och smak

Att göra en Röd Sammet shot är relativt enkelt:

 1. Blanda lika delar vodka och fruktlikör i ett mixerglas.
 2. Tillsätt en tesked rött kakaopulver.
 3. Skaka väl tillsammans med is så att blandningen blir ordentligt kyld.
 4. Sila upp i shots-glas.
 5. Toppa varje shot med ett lager vispgrädde.

Den här drinken har blivit populär på barer och nattklubbar tack vare dess unika utseende och smak samt kopplingen till den älskade desserten. Dessutom kan presentationen av denna drink anpassas efter temat för kvällen, exempelvis genom att använda olika garneringar som strössel eller små flaggor.

Avslutningsvis är Röd Sammet inte bara god utan också ett roligt inslag vid festliga tillfällen där man vill bjuda på något minnesvärt.

Uppmuntra dina vänner att dyka in i dessa smakrika äventyr nästa gång ni samlas. Dela dina erfarenheter, tipsa om variationer eller kom med egna tolkningar av dessa shots. Det är dags att höja glasen – skapa, experimentera och njut! Vilken blir din signaturshot? Dela gärna med dig av dina favoriter och inspirera andra!

Vanliga frågor

Vad är en “Oil Spill” shot?

En “Oil Spill” shot är en färgstark drink som liknar olja på vatten genom sin unika lagerdelning.

Kan jag göra “Pineapple Upside-Down Cake” shots för en fest?

Ja, “Pineapple Upside-Down Cake” shots är perfekta för fester och lätt att förbereda i stora mängder.

Vad innehåller en klassisk “Kamikaze” shot?

En klassisk “Kamikaze” innehåller vodka, triple sec och limejuice i jämnt proportionerade delar.

Hur gör jag en Lakritsdröm-shot?

För att skapa en Lakritsdröm-shot kombinerar man lakritssnaps med annan passande sprit eller mixer.

Vilka ingredienser behöver jag till Jordgubbscheesecake-shots?

Jordgubbscheesecake-shots kräver jordgubbssaft eller puré, grädde samt vaniljvodka eller liknande smaksatt sprit.

Vad menas med Grön Ängel och Blå Himmel i shots receptsammanhang?

Grön Ängel och Blå Himmel refererar till två olika typer av shots där de har distinkta gröna respektive blåa färger ofta uppnådda med hjälp av likörer.