Affiliate inom försäkringar – del 2

Här kommer nu uppföljningen av min tidigare post om affiliate inom försäkringar. Det har nu gått ett par månader sedan sist och detta har hänt:

 • Foam.se har fått mer innehåll. 16 nya artiklar tillagda. Det har tillkommit artiklar kring dem olika försäkringsbolagen, bl.a: Trygg-Hansa, Folksam och Moderna Försäkringar.
 • Besökarantalet har ökat.
 • Intäkterna har fördubblats sedan maj.

Förändringar i sökresultatet:

Sajtens positioner i Google för olika sökord har rört sig både upp och ner sedan maj månad. Foam.se rankar idag på plats 24 för sökordet “försäkringar” mot placering 32 i maj, en blygsam förbättring. Mopedförsäkring upp på första sidan i sökresultatet så även inkomstförsäkring där sajten just nu har placering 5.

Besökarantal augusti 2010

Besökarantalet har ökat sedan i maj och snittar under augusti månad på 35 unika besökare per dag mot maj månads 15 unika/dag. Totalt kom det 1078 unika besökare till försäkringssajten under augusti med en topp den 27/8 då 60 stycken tittade in för att läsa om olika försäkringar.

Intäkter under augusti månad

Av dem 1078 besökarna har några skaffat sig olika försäkringar under perioden och följande provisioner har betalats ut:

 • Insplanet: 24 leads a´15 kronor = 360 kronor
 • Moderna Försäkringar: 550 kronor
 • Gjensidige Försäkringar: 550 kronor
 • Folksam: 400 kronor
 • Trygg-Hansa: 0 kronor
 • Accept: 15 leads a ´10 kronor = 150 kronor (uppdaterad)
 • Total provision augusti månad: 2010 kronor (uppdaterad)

En fördubbling av månadsintäkten sedan maj månad, då den var 955 kronor. Varje besökare till foam.se har genererat en snittintäkt på 1,86 kr under augusti månad. En minskning sedan förra mätningen.

Spåringsproblem?

En stor del av besökarna kommer till min undersida om privata inkomstförsäkringar, men här har jag upptäckt något märkligt. När jag kollar statistiken hos affiliatenätverket Double så visar det att annonsen för Accept inkomstförsäkringar har visats 217 gånger under augusti men inga klick, leads eller sales har registrerats. Ersättningen är 10 kr/lead och 120kr/sale för detta program så förhoppningsvis går det att öka intäkterna här om spårningen fungerar som den ska. Jag har kontaktat Double och väntar på svar från dem om detta.

Edit 22/9: Ett problem med spårningen upptäcktes av nätverket, efter att jag tagit kontakt med dem och jag kommer få ersättning för utebliven provision under året som gått. Utslaget under året gör jag en uppskattning att det blev 15 leads under augusti månad.

Håll utkik efter del 3 som kommer i december.

6 reaktioner till “Affiliate inom försäkringar – del 2”

 1. Pingback: Lästips – 15 September 2010 - Olofs blogg
 2. Hej Tomaz! Jag är själv affiliate (relativt ny) inom försäkringar och jobbar fortfarande med att hitta rätt i denna marknad. Så jag vill bara säga tack för att du delar med dig av detta då det självklart är intressant att läsa om.

  Skulle förstås vara kul att läsa mer om ditt projekt även om jag förstår om du stannar här 😉

 3. Ja, mycket spännande med riktiga case, så man ser hur det verkligen fungerar!

  Good share man!

Kommentarer är stängda.