Affiliatenätverk som gillar att stressa affiliates

Jag har varit aktiv som affiliate i många år och upphör aldrig att förvånas över att information om avslutade program alltid ska mailas ut på fredagseftermiddagar. Det finns ett par affiliatenätverk som verkar ha satt det här i system.

Idag på fredagseftermiddagen kom ett mail igen:

Bästa affiliate!

Annonsören stänger ner sitt program hos oss idag!
Byt ut era annonser och banners mot nya.

MVH
Affiliate Manager

Kalla mig bekväm, men en stor anledning till att jag arbetar som affiliate är friheten att kunna jobba när jag själv önskar. Jag vill kunna varva ner efter en veckas jobb och inte få mer arbete en timme innan jag ska sluta jobba för veckan.

Jag ser två möjliga scenarion:
1. Affiliatenätverken har ingen framförhållning och annonsörerna kan avsluta sina program på dagen och det slumpar sig alltid så att annonsören väljer att göra detta på fredagseftermiddagen.
2. Affiliatenätverken vet lång tid före om att annonsören ska stänga ner sitt program, men dem väljer att vänta med att informera sina publishers. Affiliatenätverket gör det som en kul grej – ett practical joke mot sina publister, något som dem kan garva åt under fredagsfikat när dem skickar ut ett PM i sista stund under fredagen.

Istället för att plocka ner affiliateprogrammet i fråga så skrev jag den här gnällposten, jobbet får vänta tills på måndag 🙂

Trevlig helg!

En kommentar till “Affiliatenätverk som gillar att stressa affiliates”

  1. Jag tycker mig se den här sortens mail varenda vecka nu. Skulle man verkligen förlora så mycket statistisk säkerhet på att köra en standardbanner eller gör man det med förhoppning om gamla affiliates inte orkar byta hela tiden och därmed går miste om vinsten? Det känns som att det mest ger alla extra arbete.

Kommentarer är stängda.