Begäran att ta bort länkar

Sedan den 25 april i år då Google la ut sin omtalade uppdatering vid namnet Penguin har webmasters världen över insett att man bör variera sina ankartexter (dvs texten som står på länkarna som går till din hemsida) ordentligt. Det har också inneburit att folk gör sitt bästa för att kontakta andra webmasters som länkar till ens hemsida och bett dem ändra ankartexten. Jag har fått en hel del sådana förfrågningar under sommaren och brukar vara rätt så snabb att ta bort eller byta ut länkarna om jag har gjort ett länkbyte med en annan webmaster.

Här i veckan fick jag dock ett mail som gjorde mig en aning förvånad.

Hi, I am Shreyas K….. with (www.derashemsida.com). I wanted to thank you for linking to our site from http://www.minhemsida.se/undersida/. However, it has come to our attention that this link may have been acquired against Google’s Webmaster Guidelines. It is important for us to bring our site into compliance. I found links to our webpage from your blog post “http://www.minhemsida.se/undersida/” Blog Post Link: http://www.minhemsida.se/undersida/ 1 backlink Anchor Text “managed web hosting” Could you please remove our link from this page and any other page on your site? Please let me know when it is done. I will be submitting reconsideration request in Google at the end of this week. Thank You, Shreyas K……..

Hmm, jag hade inget minne av att ha gjort något länkbyte med den här personen eller hennes hemsida (som var ett amerikanskt webbhotell). Sidan som jag skulle ha länkat ifrån var en sajt jag har om ljudband. Jag loggar in på sajten och upptäcker att några har varit flitiga att kommentera mina bloggposter på sidan, jag har fått en hel del nya sedan jag loggade in senast – närmare bestämt 346,116 stycken kommentarer!!!!

Någon har kommenterat

Shreyas K´s sida var en av dessa som hade kommenterat, och tydligen hade jag:
1. Missat att klicka bort “Tillåt inte kommentarer” på den här sajten, när jag gjorde en uppdatering i slutet på förra året.
2. Inte heller hade jag fått något utskick när en ny kommentar var upplagd utan kommentarerna godkändes automatiskt.

Facepalm

Nu fick jag iallfall möjlighet att testa lite nya plugins för att rensa kommentarer:

– Comments Cleaner
– Bulk Remove Pending Comments
– WP Database Cleaner

En annan bra sak är att ha ordentlig backup på dina databaser.

Jag har i den här posten tagit bort namnet på webmastern som kontaktade mig samt vilka hemsidor det gäller så att ingen ska bli ledsen.

5 reaktioner till “Begäran att ta bort länkar”

 1. Härligt med så många kommentarer, eller inte 🙂
  Skönt att du slapp klicka bort dem en och en i alla fall. Var du nöjd med alla tre pluggins som du testade?

 2. Ja, ibland kan det bli lite mycket av det goda 🙂
  Pluginen fungerade bra alla tre, men de fyllde lite olika funktioner, förhoppningsvis inga plugin jag ska behöva använda så ofta.

 3. Ja det är väl nackdelen med att tillåta kommentarer, att man kan åka på stora spamattacker. Risken lär väl även öka om man har dofollow.

 4. Angå variera ankare. Vad händer med sajter där domänen består av ens namn? Där borde ju 95% av ankarna bli just ens namn “automatiskt”?

 5. Jag tror att även de sajterna kan ligga i riskzonen för en filtrering. Det beror lite på hur pass blandade länkar man har, om huvuddelen av länkarna kommer från kommentarer med bara förnamnet som ankartext, så har jag sett exempel på där de sidorna blir filtrerade i serpen.

  Bättre att försöka variera ankartexter där man kan, med exempelvis:
  Namn
  Förnamn Efternamn
  Hela URL:en
  Smeknamn
  Förkortningar

Kommentarer är stängda.