Därför väljer allt fler att göra hårtransplantation utomlands

hårtransplantation utomlands

Håravfall är ett vanligt och relativt stort problem som drabbar och påverkar människor runt om i världen. Även om det är vanligast att förknippa håravfall med äldre män så är det faktiskt något som drabbar människor i alla åldrar och kön. För många är håret en stor del av det personliga utseendet och självkänslan, och att tappa det kan därför leda till problem som bland annat sämre självförtroende, självkänsla och depression.

Som tur är så finns det behandlingar man kan genomgå för att motverka hårtappet. Genom en hårtransplantation kan man flytta friska och fungerande hårsäckar från en annan del av kroppen, vanligtvis nacken, till de platser på huvudet som börjar bli kala. Hårtransplantation fungerar också utmärkt för att förstärka, förbättra eller återställa en tillbakadragande hårlinje.

Det är därför inte konstigt att allt fler väljer att genomgå hårtransplantationer för att förbättra sitt hårsvall. Dock har det blivit allt vanligare att göra sina skönhetsingrepp utomlands i bland annat Turkiet. Därför kommer vi att gå igenom några av de största anledningarna till att så många svenskar väljer att göra sin hårtransplantation i Turkiet.

Hitta en bra klinik i Turkiet

Hitta en bra klinik i Turkiet.

Först och främst är det viktigt att du hittar en bra klinik med lång erfarenhet inom behandlingen och duktiga läkare och kirurger. Det kan vara lite svårt, eftersom du inte har möjlighet att åka runt och besöka olika kliniker. På brahår.se hittar du allt du behöver veta inför en hårtransplantation utomlands, samt har möjlighet att boka in dig på en professionell klinik i Istanbul. Priserna är betydligt lägre än här hemma i Sverige och det ingår både hotell och transport till och från flygplats, hotell och klinik i priset. Gå in på deras webbplats brahår.se för att läsa mer och boka en gratis konsultation. Då får du möjlighet att samtala med en läkare för att gå igenom dina behov och önskemål, samt sätta upp en plan för transplantationen. Det kostar som sagt ingenting och du förbinder dig inte till att göra operationen, så vi rekommenderar starkt att ta del av den kostnadsfria konsultationen om du är intresserad eller nyfiken på operationen.

Boka in din hårtransplantation i god tid

Under den kostnadsfria konsultationen ska du få all den information som du behöver för att kunna fatta ditt beslut om huruvida du ska göra en hårtransplantation eller inte. Om du tar beslutet att gå vidare med det så är det dags att boka en tid. Tänk på att efterfrågan på hårtransplantation i Turkiet är hög och väntetiderna kan därför vara lite långa. Vi rekommenderar därför starkt att du försöker få bokat din tid så snabbt du har bestämt dig, för att undvika att behöva vänta alltför länge.

Därefter är det bra om du planerar din resa och vistelse i landet. och bokar för det. Hotell ingår visserligen i priset, men om du vill ta tillfället i akt och njuta av en längre semester så kan det vara bra att boka hotellrum för de ytterligare dagarna snabbt. Samma sak gäller med flygresan, ju tidigare du bokar desto större chans att du får tag på en biljett med tider som passar din resa.

Betydligt billigare utomlands

Den absolut största anledningen till att så många väljer att åka till Turkiet istället för att genomgå operationen i Sverige är priset. Det är nämligen betydligt billigare att göra en hårtransplantation i Turkiet än här hemma. I många fall kan det vara mer än hälften så dyrt att göra det utomlands, samtidigt som hotell och transport till- och från flygplats och klinik ingår. Det innebär att du kan åka till Turkiet, bo på ett fint hotell och genomgå operationen där för mindre pengar än vad bara behandlingen hade kostat i Sverige.

Anledningen till att priset är så pass mycket billigare i Turkiet är till stor del på grund av att arbetskostnaderna är betydligt lägre där. Det är ett tidskrävande ingrepp som kan ta upp till 8 timmar, så läkarens timkostnad spelar stor roll. Med löner och arbetskostnader som är betydligt billigare i Turkiet än i Sverige kan man hålla priset betydligt lägre.

Fasta priser

En annan fördel med de flesta kliniker i Turkiet är att de erbjuder fasta priser för hårtransplantationer, till skillnad från många svenska som har rörliga priser beroende på hur många hårsäcksgrupper som behöver transplanteras.

Kvalitet och erfarenhet

Trots att det är betydligt billigare så innebär det inte att du behöver kompromissa när det kommer till kvaliteten på din behandling. Turkiet står faktiskt för runt 60 % av alla hårtransplantationer som utförs i världen, så de vet absolut vad de håller på med. Hittar du en bra klinik så får du lika bra eller till och med bättre vård på den jämfört med en svensk klinik.

På brahår.se hittar du kliniker i Istanbul som utför hårtransplantationer med extrem professionalism, kvalitet och noggrannhet till en bråkdel av den kostnad som en svensk klinik tar.

Möjligheten till att vara diskret

Tyvärr är det fortfarande många som skäms och inte vill skylta med att de börjar tappa håret och ska genomgå en hårtransplantation. Det är dock någonting som med tiden kommer att bli mindre stigmatiserat i takt med att allt fler börjar ta del av operationen. Än så länge finns det dock många som inte vill skylta med sin hårtransplantation och helst håller den hemlig för sin omgivning.

Då är en resa till Turkiet för att göra behandlingen perfekt, eftersom du i lugn och ro kan genomgå behandlingen utan att ha några bekanta omkring dig. I deras ögon är du iväg på en härlig solsemester och du kan diskret utföra din hårtransplantation

Kombinera nytta och nöje med några extra dagars semester

Koppla av i Turkiet

En annan stor fördel med att göra ingreppet i Turkiet är att du utan problem kan boka din ankomst några dagar eller någon vecka innan operationen. På så vis kan du njuta av en härlig semester i Istanbul innan operationen och på så vis förena nytta med nöje.

Istanbul och Turkiet har mycket att utforska och se, samtidigt som sol, värme och bad hör till vardagen där nere. Eftersom priset för behandlingen är så pass mycket billigare än i Sverige kan du ofta semestra ett tag innan behandlingen och ändå spara en del pengar. Det är även bra för själva resultatet, då du får tid och möjlighet att varva ner och slappna av innan ingreppet. Det gör att du lättare kan börja läkningsperioden efter, samtidigt som du kommer tillbaka hem till Sverige utvilad och redo för vardagen igen.

Sammanfattning – därför väljer många att göra hårtransplantation utomlands

Sammanfattningsvis kan vi säga att den största anledningen till att så många väljer att genomgå sin hårtransplantation i Turkiet är priset. Då priset kan vara upp till 70 % billigare än här i Sverige så finns det mycket pengar att spara in, även fast man behöver köpa en flygbiljett. Hotell och transport ingår i behandlingspriset, något det i regel inte gör i Sverige.

Kombinera det låga priset med hög kompetens, bra kvalitet samt möjligheten till att utföra transplantationen diskret så är det inte konstigt att fler och fler gör det utomlands. För den som vill få ut det mesta av sin resa kan man med fördel boka in några extra dagar, eller till och med veckor, på hotell i landet för att njuta av en riktigt härlig solsemester. Turkiet har så mycket att erbjuda i form av sol, värme och bad och Istanbul är en otroligt vacker stad att utforska.

Tänk på att göra lite undersökningar och hitta en bra klinik innan du bokar ditt ingrepp. Vi rekommenderar starkt att göra en gratis konsultation först innan du bestämmer dig, så att du verkligen vet vad som gäller, hur ingreppet kommer att gå och vilka förväntningar du borde ha på resultatet. På brahår.se kan du göra en sådan konsultation helt kostnadsfritt, samtidigt som du hittar massor av bra information.