Fördelar med en kontinentalsäng

I genomsnitt tillbringar människan en tredjedel av sitt liv i sängen. Det är extremt många timmar och då kan det vara bra om du tillbringar denna tid i en säng som är bra för dig och din kropp samt främjar en bra sömn.

Att få en god sömn är avgörande för hur du ska orka prestera under dagen. Det är viktigt att både hjärna och muskler är utvilade när vi vaknar på morgonen. Behovet kan dock skilja sig åt från person till person, men en kontinentalsäng kan uppfylla de allra flesta behov genom olika anpassningar.

Flera lager

En kontinentalsäng är inte bara estetiskt tilltalande med sina unika möjligheter utan också väldigt bra för kroppens återhämtning under sömnen. I jämförelse med en vanlig ramsäng skiljer sig kontinentalsängen åt rätt rejält. Till att börja med är kontinentalsängen uppbyggd av hela tre olika lager som alla har särskilda egenskaper och funktioner.

Det är botten som består av själva ramen på sängen. Det är denna ram, som oftast är av trä, som ska göra så att sängen är stabil och att den håller på lång sikt. Mittenlagret är en enda stor resårmadrass som ska tillfredsställa komforten under sömnen. Det är det här lagret som ska se till att du ligger bra och den ska anpassa sig efter vilken liggställning du har. Överst finns bäddmadrassen, en madrass som kan anpassas efter användaren. Bäddmadrassen kan ha olika fyllningar beroende på om du vill ligga hårt eller mjukt. Vilken hårdhet som bäddmadrassen ska ha beror också på din vikt så om du väger mer sjunker du ner mer i bäddmadrassen och kan behöva mer stöd.

En kontinentalsäng har inte heller den där klassiska springan i mitten av sängen då både bäddmadrassen och resårmadrassen består av endast ett stycke. Det gör att du slipper hamna i en obehaglig kant när du sover som kan orsaka muskelstelhet. Vidare är även en kontinentalsäng högre än en vanlig säng vilket underlättar både när du ska lägga dig och när du ska stiga upp från sängen, något som framför allt är uppskattat av äldre.

En del av inredningen

I och med att en kontinentalsäng är en dominerande möbel då den ofta är hög och bred blir den en större del av rummets inredning. Numera kan man också välja mellan flera olika tyger som omger sängen för att få en färg som passar in i resten av rummet. Med hjälp av kuddar och filtar får du en ännu större mysfaktor.