Så inreder du med snygga mattor

inred med mattor

Med mattor kan man skapa en trevligare miljö och även göra inredningen mer personlig. Mattor kan göra en stor skillnad på hur ett rum kan uppfattas. Man kan ge sitt hem ett ordentligt lyft genom att inreda med mattor.

En matta kan få ett rum att se större ut, kan rama in rummet och få alla möbler att smälta bättre ihop. Det finns många olika sätt man kan inreda med en matta för snygga till sitt hem. Det kommer även hjälpa till att sätta en mer personlig stil på inredningen och dessutom kommer det vara väldigt bekvämt för fötterna att gå på.

Men självklart kan det kännas väldigt förvirrande att välja vilka mattor man vill inreda med, vilka färger, vilken storlek och vilka mönster man vill ha. Vid inredning med mattor finns det några få saker man kan tänka på för att göra det lättare för sig. På mattfabriken.se kan man hitta både inspiration samt ett stort urval av mattor, vilket kan underlätta sökandet. Då man har mattor i alla olika former och färger samt inspiration på ett och samma ställe så kan man snabbare hitta det man söker.

Så inreder du med mattor

4 tips, så inreder du med mattor

1. Val av färg eller mönster

Beroende på vilken roll man vill att en matta ska ha i hemmet, kan man välja starka färger och mönster, eller mer neutrala färger.
Vill man att mattan ska vara något som syns till i bakgrunden för att endast fylla ut rummet så kan man använda sig av mer neutrala färger. Men skulle man istället vilja att mattan får en större roll i rummet bör man välja en mer färgstark matta eller en matta med snygga mönster.

2. Ge rummet en luftigare och större känsla

Genom att använda sig av en matta i en ljus färg kommer man få rummet att se luftigare och större ut. Eftersom vitt och ljusa färger ger ett intryck av att ett rum eller en yta ser större ut, kan man få en luftigare känsla genom att använda sig av mattor i dessa färger. Mörkare färger kommer få rummet att kännas och ge ett intryck av att rummet är mindre, så för en luftigare känsla bör man hålla sig till ljusa färger.

3. Placering av mattan

För ett mer sammanhängande känsla av rummet så bör man placera mattan under soffan. Detta kommer hjälpa till att binda ihop möbler och inredning mer och det kommer då att ge rummet en mer sammanhängande känsla. För att ge rummet en större känsla ska man istället placera möblerna på mattans kanter. Detta kommer att rama in rummet och ge ett större intryck.

4. Val av storlek på mattan

Vilken storlek man ska välja på sin matta beror alldeles på hur stor ytan är, var i hemmet eller vilket rum som mattan ska placeras i.
Är det en liten yta som till exempel en hall, ska man ju inte använda sig av en stor matta. Ska mattan däremot placeras i en matsal, under matbord och stolar bör man ha en stor matta som täcker ytan där bord och stolar står på för att det ska bli snyggt.
Så storleken på mattan beror på hur stor yta man har att jobba med och möblerna omkring.

Val av storlek på mattan