Satsar på UK

Jag har nyligen gjort en investering i en större mängd affiliatesajter, drygt 150 stycken, vilka vänder sig till folk i United Kingdom. Marknaden är bra mycket större än den svenska som jag tidigare uteslutande har jobbat emot, då UK har drygt 60 miljoner invånare mot Sveriges 9.

Sajterna jag köpt är enkla i sin utformning och är uppbyggda kring datafeeds med produkter inom olika nischer, exempelvis skor, verktyg eller cyklar. Jag jobbar uteslutande med två affiliatenätverk för detta projekt, ShareASale samt Webgains, där framförallt Webgains imponerar med sin utförliga statistikfunktion samt utbetalning av provisioner varje vecka!

Sajterna hade vid köpet väldigt gamla datafeeds, varför det första steget var att uppdatera alla dessa. Till detta anlitades en duktig Indier vid namn Sharma, som jag tidigare har anlitat för olika uppdrag. Sharma arbetar som vanligt snabbt och effektivt och hade på en dryg vecka uppdaterat alla sajter med nya feeds och aktuella produkter. Nu återstår för mig att lägga upp statistikmätning, fixa iordning lite på sajterna och jobba med SEO-biten. Allt detta tar en hel del tid, så om jag inte är snabb att svara på mail, telefon eller att uppdatera bloggen så vet ni vad jag jobbar med 😉

Några av sajterna jag nu är ägare till:

 • All 4 Bathroom
 • Boards for less
 • Low Price Doors

7 reaktioner till “Satsar på UK”

 1. Grattis till köpet som du troligtvis är mycket nöjd med.

  Storskalig produktion som kommer löna sig med lite automation/delegering av arbetsuppgifter!

 2. Jag fick en förfrågan från en gammal vän och affärskontakt som jag har haft samarbeten med sedan tidigare. Han ville fokusera sin tid och energi på sina webbutiker.

 3. Hej,

  Väldigt lite unique content på de 3 sidorna du visade. Kan du fortfarande ranka bra på google med så lite uniq content?

  Annars tror jag du gör rätt att satsa i UK. Allt som finns i Sverige finns i UK och man når så många fler. Nackdelen är kanske att det är mer konkurrens men tror ändå man vinner på det. Över lag så känns det som Sverige är väldigt långt framme och många jobbar med affiliating i just Sverige.

 4. Hej Roger,

  det stämmer att det är väldigt lite unikt innehåll på sidorna då de byggs upp med hjälp av datafeeds från butikerna, men det går faktiskt att ranka bra trots det.
  Man får satsa på sökord med mindre konkurrens.

  Sajten Low Price Doors snittar exempelvis på 50 unika besökare om dagen, så det blir en hel del trafik till alla sajterna.

  Ja, både Sverige och UK ligger långt framme med affiliate, så egentligen borde man satsa på ett helt annat land, men där är det språkkunskaperna som sätter käppar i hjulen 🙂

Kommentarer är stängda.