Tomaz svarar på mail om kaffespill

Då jag är ägare till en hel del sajter så får jag också en del roliga mail i inkorgen. Efter inspiration från Dan Nilsson´s klassiker Dan svarar på mail, startar jag nu en egen kategori: Tomaz svarar på mail.

Idag fick jag ett mail från Socialstyrelsen till en av mina sidor om mattor (www.mattor.nu):

Hej,
vi på Socialstyrelsen har lyckats spilla kaffe på vår orientaliska matta
(tror det är en yllematta).
Tvättar ni sådana mattor, eller vet ni vem som gör detta?

Mvh
Harald Haraldsson
0701-xx xx xx

Tomaz svarar:

Hej Harald,

vad tråkigt att ni har spillt kaffe på er fina matta!

Tyvärr har jag slutat tvätta mattor med kaffespill, detta pga. att jag försöker dra ner på mitt kaffedrickande och det blir lätt en massa kaffeångor när jag sätter igång och tvättar sådana mattor.
Hade ni spillt Cola eller ännu hellre RedBull så hade jag kommit och hjälpt er med er matta direkt, men nu måste jag tyvärr avböja.

Pröva annars att tvätta mattan själv, gör så här:

1. Hämta en torr hushållstrasa eller hushållspapper och sug upp så mycket av fläcken som möjligt. Ju snabbare du gör detta, ju enklare kommer det att vara att få bort fläcken. Du vill inte att fläcken torkar in för då är den mycket svårare att få bort.

2. Spä ut fläcken genom att tillsätta mer vatten. Mängden vatten du häller på fläcken beror helt på hur stor fläcken är, så häll på så mycket vatten att du täcker fläckens yta. Torka inte på mattan, såvida det inte är helt nödvändigt. Fortsätt att suga upp så mycket vätska du kan med fräscht hushållspapper. Om vattnet inte hjälper tillräckligt, pröva med att tillsätta lite vit vinäger (1 matsked i ett glas vatten). Täck fläckens yta och sug upp med hushållspapper.

Lycka till!

Mvh
Tomaz Lavén

3 reaktioner till “Tomaz svarar på mail om kaffespill”

Kommentarer är stängda.