Vad gör ett torrschampo?

Många vet nog vad torrschampo är vid det här laget. Det är ett bra komplement för vanligt schampo, speciellt när du är på språng och behöver en quick fix för håret. Konceptet har funnits ganska länge nu och de finns väldigt många olika märken och kvaliteér. Det finns även olika dofter för att passa olika preferenser, torrschampot är perfekt att ha i handväskan för alla olika tillfällen.

Skillnaden mellan torrschampo är att schampo är en flytande formula och håret måste sköljas i vatten för att man ska få det rent. Torrschampot har egentligen inte samma rengörande effekt i grunden som ett vanligt schampo. Det känns och ser ut att vara renare och fräschare men allt smuts finns fortfarande kvar i håret. Fördelarna med torrschampo är dock väldigt många, istället för att tvätta håret för ofta och torka ut hårbottnen så är torrschampo perfekt att använda emellan gångerna.

Du kanske har haft en mössa på dig hela dagen och på grund av det ser ditt hår fett och frissigt ut. Det löser torrschampot åt dig på bara några sekunder. Det kanske även är så att ditt hår är väldigt platt och saknar volym, detta är också något som torrschampo kan hjälpa till med. Du behöver alltså inte ha jättesmutsigt hår för att kunna använda torrschampo, man kan till och med använda det efter en vanlig schamponering för att få mer volym och “fluff”. Det finns även små torrschampoflaskor anpassade för resande, dessa får plats i jackfickan eller i en mindre handväska, vilket är väldigt smidigt.


Få mer volym och “fluff” med hjälp av ett torrschampo.

Hur tvättar man håret med torrschampo?

Det är väldigt enkelt att spraya torrschampo i ditt hår, för bästa resultat ska du börja med hårlinjen och massera in noggrannt. Efter det är det lämpligast att dela upp håret i sektioner, speciellt om du har mycket hår, för att komma åt rötterna på varje ställe över huvudet. Spraya sektion efter sektion och se till att du har kommit åt all ytor. Använd fingrarna för att massera in yttligare. Ta inte i för hårt, det kan skapa friss eller knutor i håret. När du är klar kan du försiktigt borsta ut håret för att få ett snyggt slutresultat.

Tänk också på att inte använda för mycket av produkten vid applicering. Det kan bildas en vit yta på håret om du sprayar för nära hårbotten eller om du slarvar med att massera in det ordentligt. För att undvika detta kan du spraya litegrann till en början och sedan applicera lite åt gången tills rätt mängd är uppnått. För att få bort en vit fläck kan du massera bort det eller försöka borsta bort det.

Hur länge kan man ha torrschampo?

Det är inte bra att använda torrschampo varje dag då det kan skapa irritation i din hårbotten. Irritation uppstår på grund av att hårbottens naturliga oljor torkas ut från torrschampots pulver. Det kan även få håret att se sprött och grått ut, i vissa fall kan det även orsaka mjäll. Det rekommenderas att inte använda torrschampo i mer än 2 dagar i rad. Använder du det med måtta så behöver du inte oroa dig!

Mer information kring olika hårprodukter finner du hos StylingGuiden.se.