15 sätt att tjäna extra pengar

15 sätt att tjäna extra pengar

Alla önskar vi mer klirr i kassan då och då. Vill du tjäna lite extra pengar?
Kanon! Här nedan listar jag 15 bra sätt som du kan tjäna extra pengar på.

1. Anordna en loppis

En given favorit bland bra sätt att tjäna lite extra pengar på är en loppis. Rensa ur din garderob från gamla kläder, kolla vad du har i förrådet, röj i garaget, sortera ut sådant som inte längre används eller sådant som du tänkt slänga. Många gånger kan ditt skräp vara rena fynd för någon annan.

Anordna en loppis
Anordna en loppis.

2. Sök ett extrajobb

Att dela ut reklam är ett effektivt sätt att snabbt tjäna sig lite extra pengar. Ett stort plus är att man får både motion och rörelse under tiden man delar ut tidningen.

3. Hyr ut

Ska du resa på semester? Kanske ska du jobba utomlands i ett halvår? Låt då inte ditt hem stå tomt. Hyr ut det till någon i andra hand. Lämnar man sitt hus eller lägenhet möblerad kan man oftast ta en lite högre hyra. Det blir allt vanligare att man hyr ut både boende, garage och parkeringsplats. Ge det en chans!

4. Utnyttja din nisch

Har du något som gör dig lite extra speciell? Är du duktig på något särskilt? Om det så må vara som fotograf på ett kalas eller som kvarterets bästa trädgårdsskulptör – erbjud dina tjänster!

5. Sälj saker du inte behöver

Den här punkten hör bitvis ihop med nummer 1 på listan. Men vissa grejer kan du kanske inte sälja på en garageloppis. För motordrivna fordon, djur och cyklar är Blocket ett bra alternativ. Vill du sälja mindre saker, såsom filmer och leksaker, då är Tradera att föredra.

Sälj saker du inte behöver
Det är smart att sälja saker du inte behöver.

6. Statist

Har du problem med scenskräck och föredrar att befinna dig i bakgrunden men ändå vara med i händelsernas centrum? Då är statist ett rimligt förslag. Som statist i en film eller tv-serie kan du tjäna upp till 5000 sek. På så sätt behöver du inte ta ett sms lån nu, utan kan tjäna ihop de pengarna med ett hyfsat enkelt jobb.

Ta jobb som statist under en filminspelning.
Ta jobb som statist under en filminspelning.

7. Frilansa

Att frilansa blir allt vanligare. Många människor vill ha möjligheten att styra över sina egna arbetstider samt kunna jobba hemifrån.

8. Planera dina inköp

Du kan spara pengar (och på så sätt tjäna!) på att planera dina inköp. Skriv en lista innan du går till mataffären. Gör matlådor och försök att äta upp rester istället för att slänga dem.

9. Instagram

Är du van vid Instagram? Har du många följare? Då finns möjligheten att tjäna pengar. Du hörde rätt! Idag kan man tjäna sig en slant genom att marknadsföra olika produkter. Här är det dock viktigt att du har en nisch och att eventuella samarbetspartners och företag ser dig som ett bra ansikte utåt. Ett stort följarantal är också att föredra.

10. Bli en YouTuber

Vloggar du? Tycker du om att göra tutorials eller att visa upp dina senaste inköp? Idag kan man tjäna en rejäl hacka på sitt YouTube-konto. Det är främst genom annonser som visas via din kanal som gör att du tjänar pengar. Att bli framgångsrik YouTuber kräver dock tid och dedikation. Men det är inte omöjligt att lyckas! Prova!

11. Etsy

Har du koll på garner, olika tekniker och hantverk? Att sälja sina virkade och stickade alster på Etsy är ett bra sätt att tjäna extra pengar på. Du får både möjligheten att vara kreativ med dina skapelser och att sedan sälja dem till människor som får en unik vara.


Är du kanske en fena på att dreja? Då kan du sälja dina krukor via Etsy.

12. Försöksperson

Om du skriver upp dig som försöksperson kan du få en rejäl extrainkomst – beroende på vilken typ av försök det gäller. En del tester och försök betalas med exempelvis biobiljetter, andra betalas i pengar. Ingår man i olika studier kan man tjäna en hel del extrapengar.

13. Baka till andra

Är du en expert på bakelser? Känner du folk som av olika anledningar inte kan eller hinner baka tårta och kakor till personalfesten på jobbet? Erbjud dig att baka åt dem mot betalning. Har du tur ramlar snart beställningarna in.


Baka till andra och tjäna pengar.

14. Barnvakt

Erbjud dig att sitta barnvakt. Ett gig som ofta är välkommet och återkommande.

15. Dagmatte/husse

Har grannen hund? Då har du säkert möjlighet att få ett extrajobb. Erbjud dig att vara dagmatte/husse till hunden mot ersättning. Utöver att du tjänar en extra peng, finns där också positiva aspekter med att spendera dagen med en fyrbent vän. Motion och sällskap.

Dagmatte/husse åt grannens hund
Tjäna en slant på att gå ut med grannarnas hundar.

Så där, du har läst igenom alla 15 tips på att tjäna extra pengar. Jag hoppas att du hittat något som kan passa dig.