Hur spelar man padel?

Padel är en sport som senaste åren verkligen tagit Sverige, och världen, med storm. Och det är en sport som nu är här för att stanna. Du som läser detta inlägg har nog minst 2 padelhallar på din ort eller en närliggande ort. De poppar upp som svampar ur marken.

Hur man spelar padel

Padel, även kallat padeltennis, är en racketsport som ofta beskrivs som en blandning mellan squash och tennis.

En av de stora fördelarna med padel är att det är en sport som passar alla, helt oberoende av ålder eller fysiska förutsättningar. Att spela padel handlar om mycket mer än bara styrka och kondition och tröskeln in att börja spela är lägre.

Padel spelas normalt i dubbel, där du tillsammans med en padelpartner tar dig an motspelarna.

Padel spelas på en padelbana, vilken som standard är 10 x 20 meter, och banan är omgiven av väggar. Banan påminner för övrigt om en tennisbana, men här kan du också använda väggarna i spelet.

Vad behöver jag för att spela Padel?

Padel är inte en materialsport på samma nivå som vissa andra sporter, även om det så klart även här finns olika valmöjligheter, kvalitet och prisnivåer på padeltillbehör och material.

Men, egentligen är allt som behövs ett padelrack, en boll och tre personer till att spela med. Resten kan du köpa när du tar dig från amatör till padelentusiast. Då finns det så klart padelkläder, padelskor, padelväskor och extra bra padelracket att uppgradera med för att ta ditt padelspel till nästa nivå.