Adrecord.com – Ett nytt svenskt affiliatenätverk

Den 1 oktober 2010 lanserades Adrecord – ett nytt svenskt affiliatenätverk.

Jag har sedan i våras varit betatestare av affiliatenätverket för att hjälpa till att testa systemet och komma med förslag.

Spännande funktioner:

Några saker som jag gillar extra mycket med Adrecord och några som jag inte har sett hos något annat svenskt affiliatenätverk tidigare:

 • ECT (Enhanced Conversion Tracking) – Du installerar ett script på din webbplats och får därmed tillgång till utökad information för de avslut du förmedlar. (Mer om det längre ner.)
 • Forum – ett internt forum för alla registrerade affiliates, där man kommer kunna hjälpa varandra med tips och utbyta erfarenheter. Det är också en möjlighet för annonsören att ha en djupare kontakt med sina affiliates. Dem kan lägga ut aktuella erbjudanden och information om kommande reklamsatsningar m.m.
 • Enkelheten i att skapa textlänkar – ett mycket smidigt gränssnitt där jag kan skapa textlänkar, välja landningsida, klickreferens(EPI), kanal och länktext.

Vad innebär ECT och vad kan det göra för mig som affiliate?
Med ECT (Enhanced Conversion Tracking) installerat på din webbplats kan Adrecord mäta och rapportera utökad information för de avslut du förmedlar från besökare som kommer från sökmotorer.
För varje avslut kan du se:
– Vilket sökord/sökfras som genererade försäljningen.
– Vilken sökmotor besökaren kom ifrån.
– Vilken landningssida/URL besökaren hamnade på.
– Din placering i SERP (i vissa fall).

Den här datan är guld värd för oss som jobbar som affiliates. Vi får fram vilka sökord som bäst konverterar till avslut och kan koncentrera oss på dessa sökord. Att veta vilken trafik som genererar intäkter gör att vi kan jobba smartare.

Anslutna program:

Vid lanseringen av Adrecord fanns följande 10 program(annonsörer) med:

 • RebelBetting
 • Muminmuggar.se
 • Fundo
 • ITförbarn.se
 • Distansbyrån
 • Hepphepp.se
 • iPhonetillbehör.nu
 • Princess Potion
 • Blogvertiser
 • Taltips.se

Jag ser fram emot att fler intressanta annonsörer ansluter sig, speciellt inom dem nischer jag själv är mest aktiv.

Registrera dig som affiliate hos Adrecord.com.

7 reaktioner till “Adrecord.com – Ett nytt svenskt affiliatenätverk”

 1. Jag funderar på att registrera mig hos AdRecord, men vet inte ifall det är värt det. Alla nuvarande program består endast av svenska webbsidor som uppenbarligen “äger” sökmotorerna.

  Jag tjänar pengar på affiliatesajter i kombination med sökmotoroptimering, men ser inte hur jag kommer att kunna göra detta nu med tanke på att bland annat muminmuggar rankar #1.

  Blir nog inte AdRecord för mig.

 2. Hej Nabil,

  jag tycker du ska registrera dig. Det var tio program vid lanseringen, och nu när nätverket är igång så kommer det ramla in flera nya program.

  En placering i SERP:en är aldrig ristad i sten, en förstaplats är inte något som en webbsida äger – allt är möjligt bara olika svårt.

  Om man sedan inte vill slåss kring dem svåraste sökorden, så går du ju alltid att hitta relaterade, enklare ord och fraser. Exempelvis kan man optimera mot ord som: muminkoppar, Lilla My mugg, etc. etc.

  Vilka program skulle vara intressanta för din verksamhet? Jobbar du mot nån speciell nisch?

 3. Pingback: Adrecord – nytt svenskt affiliatenätverk
 4. Adrecord låter faktiskt riktigt bra, förutom att det inte finns speciellt många annonsörer än. Men med tanke på att nätverket är helt nylanserat så är ju det förståeligt.

  Jag hoppas och tror att Adrecord kommer att få många annonsörer så småningom och bli allt mer populärt.

Kommentarer är stängda.