Artikelkataloger – en utvärdering

Efter att min kollega Nicklas skrev två bloggposter om artikelkataloger (som ni hittar här och här), så blev jag sugen på att testa hur dessa katalogerna funkar. Först och främst ville jag se hur smidiga katalogerna var att jobba med, hur snabba dem var att godkänna artiklar och slutligen se vad arbetet kan ge för resultat i SERPEN.

Från Nicklas lista plockade jag ut 10 artikelkataloger som på pappret såg bäst ut (högst PageRank & Domain Authority). Till dessa skrevs 10 unika artiklar inom ämnet för min “testsajt”.

Jag skickade in mina artiklar till nedanstående kataloger. Jag har sorterat dem efter hur snabbt mina artiklar blev godkända i respektive katalog.

http://artikel-katalogen.se – Godkänd direkt
http://www.artikelkungen.se – svarsmail direkt! Godkänd inom 15 minuter
http://www.artikelnytt.se – publicerad samma dag
http://www.halsoartiklar.se – 2 dagar för publicering (automatiskt fördröjning så att 1 artikel/dag publiceras i katalogen)
http://artikelbladet.se – 4 dagar för publicering

Följande 3 kataloger har ännu inte godkänt mina artiklar efter 14 dagar

Artiklar24.se
Svenska-artiklar.se
Dinlank.se

Känner du till någon mer svensk artikelkatalog, som du har erfarenhet av och som funkar? Lämna gärna en kommentar i fältet.

Det får bli en återkommande post nästa år för att se över SEO-resultatet av artikelkatalogerna.

Edit: Uppdaterade texten efter att fler artiklar blev godkända efter att denna post skrevs.

Edit2: En genomgång ett antal år efter att denna post skrevs visar att huvuddelen av katalogerna är nedlagda eller att det inte längre går att få en artikel publicerad där.

9 reaktioner till “Artikelkataloger – en utvärdering”

 1. Din artikel är nog godkänd.

  Anledningen att jag väntar så pass länge innan jag hanterar vissa artiklar i katalogen är för att jag vill verkligen vara säker att de är unika.

  Men ska jobba med att vara lite snabbare i framtiden.

 2. Spännande test. Dinlank.se är nog nerlagd då inte en enda artikel har blivit godkänd sedan den 17 oktober förra året…

  På frågan “Känner du till någon mer svensk artikelkatalog, som du har erfarenhet av och som funkar? ” vill jag gärna promota min relativt nystartade artikelkatalog Artikelparadis.se (Direktlänk finns om man klickar på mitt namn)

  Här kommer samtliga artiklar att garanterat godkännas inom 2-6 timmar. Skickas den in på kvällen (mellan 18:00 och framåt) kommer det vanligtvis att ta tills nästa morgon innan artikeln granskas och går “live”

  Håller just nu på med att bygga hyfsat starka inlänkar så den ska attrahera fler i framtiden.

 3. Hej!
  Kan passa på att marknadsföra min nya artikelkatalog – Artikelexpressen. En artikelkatalog där artiklarna innehåller minst 600 ord, vilket jag hoppas kommer göra katalogen riktigt kvalitativ på sikt. Välkommen att skicka en en artikel!

 4. Tipsar om webbs.se som är ett nytt artikel- och länkarkiv. Seriösa artiklar godkänns snabbt.

Kommentarer är stängda.