Kläder och skor – affiliatenisch

Populära affiliatenischer är Kläder & skor. Många affiliates väljer dessa nischer då det är produkter som har stor omsättning online. Väldigt många människor runt om i landet handlar sina och familjens kläder på nätet. Det finns så många olika produkter som man som affiliate kan fokusera sig på i nischen kläder, t.ex: barnkläder, damkläder, herrkläder, badkläder, shorts, linnen, vinterjackor, mössor, skinnhandskar, bara för att nämna ett par stycken.

Man kan även fokusera på sajter kring rabattkoder för populära varumärken eller klädesbutiker exempelvis “HM rabattkod” som är en sökfras som såklart är populär bland alla som handlar direkt från HM´s webbutik. Dem affiliates som bygger rabattkodssajter tjänar väldigt bra med pengar, och ni har säkert sett en eller ett par av dem köra radio- och TV-reklam, en fingervisning om att det går bra.

Vad gäller skor så är det också en populär nisch för affiliates. Skor har precis som kläder länge varit något folk handlar på nätet, då alla inte bor i närheten av en skobutik utan väljer att köpa dem på distans. Här kan man ju tycka att man skulle vilja prova skorna först, men skobutiker erbjuder generösa returmöjligheter vilket gör att folk “vågar” mer och känner sig trygga med att beställa online. Kanske är skorna svåra att få tag på eller väldigt unika, t.ex skor som gör dig längre. Det gör att man lättare beställer direkt online. Många andra beställare vet precis vad dem ska köpa, kanske har dem redan provat ut vissa modeller ute på stan, går sedan hem och Googlar för att hitta bäst pris på exempelvis Converse skor. När dem Googlar ett varumärke så är dem ofta nära ett avslut, så om man då som affiliate eller webbutik kan erbjuda det besökaren är ute efter så är man väldigt nära en försäljning.

2 reaktioner till “Kläder och skor – affiliatenisch”

 1. Hej,

  De affiliatesidor som bygger i stort på product feeds, fungerar de verkligen? Jag kanske är mer misstänksam än gemene man, men jag tycker direkt att det blir skumt när du besöker en sida som ger intryck av att ha egna produkter och man sedan plötsligt slussas vidare när man skall till att handla.

  En sak om sidan presenteras som att man ger ett mervärde i form av att “samla produkter på en sida”, så det blir lättare att söka etc. då känns det helt okej.

  Jag säger inte att de som har affiliatesidor i stil med det första fallet ovan gör något fel, bara att jag som (ovanligt misstänksam) konsument inte skulle handla den vägen.

  Men, frågan var som sagt: fungerar dessa sidor bra? Någon som har erfarenhet av detta?

 2. Javisst fungerar dem bra. Det finns många exempel på detta och där affiliates tjänar bra pengar på att bygga feedssajter. Ett mycket bra exempel är ju Modegallerian.se som presenterar kläder och skor på ett snyggt sätt.

  Gör man det till en bra tjänst för besökaren, så tjänar alla på det.

Kommentarer är stängda.