Att sälja och värdera sin bostad

Att sälja och värdera sin bostad

Mäklarcity – hjälp med värdering och försäljning av din bostad

Har du planer på att sälja din bostad? Kontakta då mäklarcity för en kostnadsfri värdering av din bostad. De har engagerade mäklare med bred erfarenhet av bostäder och kan erbjuda dig en mäklare med rätt kunskap för just din bostad. Valet av mäklare kan ha stor betydelse för värdering och försäljning av din bostad och därför är det bra att välja en väletablerad mäklare som har kunskap om marknaden i just ditt område.

Även om du inte har bestämt dig helt för att sälja så kan det vara bra att göra en värdering för att få veta vad du skulle kunna få ut på en eventuell försäljning. En bostadsvärdering kan även vara ett bra underlag för att lägga om bolånet och förhandla om lånevillkoren.

Hur går en värdering till?

När du bokat en kostnadsfri värdering så kommer en mäklare hem till din bostad där ni tillsammans går igenom bostaden. Mäklaren tittar på storleken, materialval och skicket på bostaden, dess läge och vad som finns i området. Genom detta får mäklaren en bild av vilken målgrupp bostaden har vilket är bra inför marknadsföringen. Värderingen blir en kombination av hur bostadsmarknaden ser ut och din bostads förutsättningar.

Så går en värdering till

Om du bestämmer dig för att sälja

Efter värderingen så kommer du och mäklaren överens om en handlingsplan för försäljningen där du kan lägga in dina önskemål. När handlingsplanen är bestämd är dags att gå vidare till nästa steg vilket är styling och marknadsföring. Mäklarcity erbjuder kostnadsfri rådgivning från deras professionella stylister, detta för att presentera din bostad från sin bästa sida både vid fotografering och visning. De använder sig av en professionell fotograf som tar tilltalande bilder av din bostad. Dessa bilder läggs upp tillsammans med mäklarens noggranna beskrivning på deras hemsida och flera andra plattformar som till exempel Hemnet, Blocket och HittaHem. Allt för att nå ut till så många som möjligt i rätt målgrupp för din bostad.

Få hjälp med husvärdering och försäljning

Visning och försäljning

Mäklarcity erbjuder tre olika koncept för visning av bostaden; allmän visning, personlig visning och internet bokning. Vid visningarna finns alltid mäklaren på plats och är påläst för att kunna besvara alla frågor som potentiella köpare undrar över. Det finns även upptryckta broschyrer med all information kring bostaden som intressenter kan ta med sig hem. När visningarna är färdiga startar budgivningen. Mäklaren ansvarar för budgivningen men meddelar dig under tidens gång. När budgivningen är avslutad så sköter mäklaren alla handlingar mellan dig och köparen. Tillsammans går ni igenom kontraktet så att alla är överens och vet vad som gäller.

Det är bra att vara ute i god tid när du tänker sälja din bostad eftersom det kan ta tid. Med en bra planering och framförhållning kan din bostad komma ut till försäljning vid en bra tidpunkt då det är många som letar bostad. Genom att välja en mäklare från mäklarcity får du en mäklare som är med dig i hela processen från värdering till att försäljningen är avslutad. Du kan känna dig trygg med din försäljning och att du får stöd och svar på dina frågor under tidens gång.