Att tänka på när du byter elbolag

Ibland kan det hända att man vill byta elbolag. Det kan vara i samband med en flytt, eller om man inte är riktigt nöjd med det bolag man för närvarande har. Men vad bör du egentligen tänka på när det är dags att byta ut ditt elbolag?

Spara pengar

En stor anledning till att många väljer att skaffa ett nytt elbolag är ekonomiska skäl. Man vill helt enkelt spara lite extra pengar. Olika elbolag har skilda elpriser och dessutom kan de fasta kostnaderna skilja sig en hel del mellan bolagen. Det kan finnas en hel del att spara, ibland flera hundra kronor i månaden. Att jämföra bolagen inför ett byte är alltså väldigt smart.

Tänk på klimatet

En annan sak som kan vara bra att tänka på när man funderar på att byta elbolag är vilken hänsyn bolagen tar till miljön. Om man vill kan man hos många bolag välja så kallade klimatsmarta val. Då är man garanterad att den el man använder kommer från miljövänliga källor som vind-, vatten- eller solenergi. På så sätt behöver man inte ha dåligt samvete för miljöns skull om man använder lite mer el en dag.

Bättre service

Det kan också vara bra att kontrollera vilken service man får för pengarna hos det bolag man väljer. Vissa elbolag är duktiga på att erbjuda service via chatt, telefon och mejl. Det finns också bolag som har sidor med ofta ställda frågor online. När något händer med elförsörjningen är det viktigt att snabbt kunna få kontakt med sitt bolag. Har man tidigare haft ett elbolag vars service man inte är nöjd med har man inget att förlora på ett byte.

Stötta lokala bolag

Om det finns lokala elbolag med närproducerad och miljövänlig el kan det vara ett klokt alternativ att välja det. På så vis får man en chans att också stötta de lite mindre lokala bolagen. Ibland är det så att man hellre betalar lite mer för att kunna stötta närliggande företag. Det kan också vara en sak som är bra att fundera över när man ska byta elbolag.