Tips vid köp av TV-bänk

Om du planerar att köpa en Tv-bänk så finns det flera saker att ta i beaktning. Det viktigaste är naturligtvis att dess storlek ska passa för TV:n men det finns även en hel del annat att ta med i beräkningen. Här får du några tips på hur du ska tänka så att du får det bästa möjliga alternativet för dig.

Storlek och placering

Förutom måtten, vikten och proportionerna på din Tv så är också bänkens placering i förhållande till rummet en mycket viktig faktor. Ska den stå i ett hörn eller platt mot en vägg? Vill du placera den högt eller lågt? Passar formen och färgen med det övriga rummet? En Tv-bänk är först och främst en funktionell möbel men det skadar ju inte om den passar in på ett snyggt och smidigt sätt. Det finns bänkar i trä som är lite rustika och gammaldags och det finns hypermoderna i plast och metall med neonbelysning. Det finns också bänkar som är anpassade att stå under en Tv som är väggmonterad, liksom bänkar som även de kan sättas upp på väggen. Valet är ditt!

Utrymme och förvar

Förutom själva Tv:n så kommer du kanske också behöva utrymme för andra föremål, exempelvis en DVD-spelare, en router, en spelkonsol eller en kanalbox? Fjärr- eller spelkontroller? Du kanske också har filmer eller spel som du gärna vill ha i bänken för snabb tillgång? Om så är fallet så bör du välja en Tv-bänk med hyllor eller lådor som gör förvaringen lätt.

Stabilitet och tillgänglighet

Om du har barn eller husdjur så är det säkrast att välja en Tv-bänk som de inte kan göra sig illa på. Rundade hörn, barnsäkra dörrar och lådor och en stabilitet som gör det omöjligt att välta både Tv:n och bänken är de bästa alternativen.

Efter dessa matnyttiga tips kan jag rekommendera dig att besöka min hemsida om TV-bänkar, där du hittar ett urval av snygga TV-möbler.