Bättre konvertering på din hemsida

Bättre konvertering på våra hemsidor – det är något som vi som jobbar med webben vill ha. Oavsett om man är ägare till en webbutik eller har byggt en affiliatesajt så vill man att trafiken ska konvertera till många avslut/försäljningar. Bättre konvertering, där fler av hemsidans besökare gör ett avslut, kan innebära oxfilé istället för risgrynsgröt till middag, så det är självklart viktigt.

Affiliatenätverket WordOn har skrivit en utmärkt guide om detta. Ni hittar den här:
Bra konvertering – Grunden till en lönsam affär för alla parter.
[Uppdatering – guiden finns inte längre tillgänglig]

4 reaktioner till “Bättre konvertering på din hemsida”

 1. Bra initiativ!

  Finns det andra tips, sätt eller önskemål från publishers hur vi nätverk kan hjälpa till med konverteringen? Verktyg, rapporter, guider etc.

 2. Jo, all hjälp man som publisher kan få från nätverken är givetvis välkommet.
  Det första som man skulle vilja se är ju redan när man ska välja en annonsör till sin hemsida, att veta hur pass bra en webbutik konverterar. Om en webbutik har en konverteringsgrad på 0,5% eller 5% gör ju självklart stor skillnad. Det kan ju däremot vara lite känslig information att ge ut från annonsören.

  Annars är ju en möjlighet att affiliatemanagern tar en titt på publisherns hemsida och kommer med förslag på vad som skulle kunna förbättra konverteringsgraden. Det är ju lite tidskrävande för nätverken, men jag tror det skulle bli en win-win-situation ändå om publishern tog sig till förslagen.
  Ofta blir man lite “hemmablind” om man har byggt en affiliatesajt helt själv från scratch.

 3. Jag tror mycket på det du säger Tomaz om att låta affiliatemanagern ta en kik. Kanske inte på alla affiliates men hos de med lite större potential.

  Själv är jag bara kunnig inom SEO och har mycket trafik men konvertingsoptimering är jag än så länge nybörjare på. Vet du föresten av wordon tar per timme?

 4. Jag mailade Wordon för att höra närmare om tjänsten. Tydligen erbjuder de en av Sveriges bästa konsulter inom konverteringsoptimering. Konsultarvodet för tjänsten är väl hyfsat högt, men betalar sig säkert om man satsar seriöst på sin verksamhet och speciellt om man har en webbutik eller liknande.

  Priset motsvarar 100 burkar Red Bull i timmen 🙂

Kommentarer är stängda.