Hur mår din sajt?

Ett verktyg jag gillar är SEO-verktyget från SökmotorKonsult.se där man kan pröva hur väl en sida är optimerad för ett specifikt sökord/sökfras. Genom att fylla i uppgifterna på sidan så gör verktyget en kontroll av hur väl du har lyckats med din On Page Seo och du får förslag på hur du kan förbättra den och på så sätt ranka högre för sökordet i sökmotorerna.

Hur bra On Page SEO har denna blogg?
Här följer en test av verktyget. Den här bloggen rankar redan idag 1:a på mitt namn “Tomaz Lavén”, men vi ska se hur pass bra sidan är optimerad för just det namnet.

1. Fyll i alla uppgifter.
Fyll i webbsidan URL, sökordet du optimerar för, din e-postadress samt captcha-koden.

Sökmotorkonsults Seoverktyg

2. Analysera resultatet
Efter ett par sekunder poppar resultatet samt ändringsförslag fram.

resultat av testet

Slutsats:
80 poäng av 100. Hyfsat, men inte full poäng. Vad kan jag ändra?
H1:an – Det här WordPresstemat lägger in både huvudrubrik & underrubrik i H1:an, dvs både “Tomaz Lavén” samt “En affiliatemarknadsförares dagbok”, det blir lite långt.
-5 poäng
För få sidor. Jag måste blogga oftare, så att sidantalet ökar 🙂
-5 poäng.
Textrelevans. Sökordet utgör 0.2% av texten. Det är för lite. Jag måste nämna mig själv i tredje person oftare, så istället för att skriva “jag” så ska jag i fortsättningen skriva “Tomaz Lavén”.
-5 poäng.
Sökordet finns inte med i texten i fet eller kursiv stil.
-2 poäng.
Sidans URL innehåller endast delvis sökordet. Här tror jag det är min accent över e i Lavén som spökar. Domänen är ju tomazlaven.se
-2 poäng.

Hur många poäng får din hemsida?

8 reaktioner till “Hur mår din sajt?”

 1. För att öka textrelevansen borde du ju även kunna ändra så att istället för “skrivet av Tomaz” i inläggshuvudet skriva ut hela namnet. Om du sedan “undertecknar” varje inlägg i kursiverad stil som “//Tomaz Lavén” så borde du öka densiteten lite ytterligare. Jag gjorde detta när jag testade min egen blogg. Det kanske inte blir tillräckligt men ändå, du slipper prata om dig själv i 3:e person så mycket 😉

  Sen är ju dock frågan om det är nödvändigt eller ej, du rankar redan 1:a och fick ändå 80p. Men det är ju alltid en skön ego-boost att få 100 på det där testet 🙂

 2. Haha, ja jag lovar att inte prata om mig själv i 3:e person i bloggen – folk skulle bli tokiga på mig då 🙂

  Jag håller med dig att det är en skön Egoboost att få 100 poäng, det är inte ofta men det händer.

 3. Haha. “Sidan får 62/100 poäng!” Tur att jag inte behöver kämpa så hårt för att toppa på mitt namn 🙂

 4. Stefan Nilsson är inte heller någon höjdare :/

  Jag är själv ganska förtjust i tjänsten på så vis att man kan göra en enkel snabbkoll för att inte missa uppenbara saker såsom titel eller H1. Däremot så har jag upptäckt två “buggar”.

  1) Använder du ett sökord bestående av två nyckelord såsom “Vampire Diaries” så får man -1 och följande kommentar: “Sökordet är inte första ordet i H1:an utan nr 2.”

  2) På mina nya sajter som inte är indexerade ännu så får jag 95 poäng med den enda kommentaren att jag inte använder nyckelordet tillräckligt i texten (-5). Den räknar alltså inte in att sajten består av ett fåtal sidor eftersom den inte är indexerad ännu. Här borde man kanske ta det i beräkning och sänka totalvärdet.

 5. Haha, nej du har en riktig tuff uppgift med det namnet 😀

  1) Precis Stefan, jag fick också ett minus för H1:an på min sökfras.

  2) Ja, det var ju en riktig miss. Då får man ta med det själv i beräkningen såklart.

Kommentarer är stängda.