Bra möbler till hallen

Hallen är hemmets första och sista utrymme, beroende på om man ska in eller ut, men ges trots det ganska lite uppmärksamhet i jämförelse med exempelvis köket eller vardagsrummet. På sätt och vis är det förståeligt eftersom vi spenderar relativt liten tid och alltid är på gång här, men det betyder inte att det inte är ett viktigt utrymme.

Hur du ska inreda hallen beror dels på rent praktiska saker som hur stor den är och hur många ni är i hushållet, men också din personliga smak. Om du tycker att det är kul att få besök så är det här du kommer att välkomna dina gäster och din hall blir deras första intryck av ditt hem. Här kan du läsa om olika förslag på hallmöbler som både är användbara och piffar upp inredningen.

Förvara rätt i hallen

Trots att hallen ofta är ett förhållandevis litet utrymme så är det mycket som ska få plats här. Skor, ytterkläder och paraplyer måste trängas med varandra, och därför bör du satsa på bra förvaring. Du kan välja mellan snygga garderober i stängd eller öppen modell, ett skoskåp med luckor som kan fällas in och därmed ta mindre plats, en klädhängare i form av en klassisk stång eller ett antal praktiska hatthyllor.

Tänk på att utnyttja höjden i din hall! Om du har en garderob kanske du också kan stapla bra förvaringslådor ovanpå den, och med en stång med krok kan du lätt få upp och ner handväskor och hattar som du hängt högt på väggarna.

Inred med kul detaljer

Det finns en hel del föremål som kan göra din hall trevligare och mer personlig. Välj kul krokar i roliga former, sätt upp en vacker spegel eller ett nyckelskåp med ett fint motiv. Praktiskt behöver inte betyda tråkigt, och att ha ett paraplyställ i snidad metall eller som ser ut som en stor stövel kan ge en speciell touch till hallen.

Glöm inte heller belysningen! Genom att ha bra belysning i hallen hittar du nycklarna, knäpper kappan rätt och får också en mysig känsla. Även här kan du gå emot konventionerna: en kristallkrona kan utgöra ett överraskande moment och en industriell metallampa ger en modern design åt hemmet.

min sida hallmöbler.net hittar du massor av snygga hallmöbler. Ta en titt!