Få hjälp med att skriva ett personligt brev och CV inför nästa jobb

I samarbete med CV-mallen.se

Är du på gång att söka jobb? Har du hittat din drömanställning och är i startgroparna för att skriva ihop ett CV och ett personligt brev för att skicka in till arbetsgivaren? Du vill ju göra ett riktigt gott intryck på din blivande arbetsgivare och CV:t är i många fall den första kontakten du har med arbetsgivaren eller rekryteraren.

skriva cv

Hur tänker arbetsgivaren?

Det är viktigt att du försöka sätta dig in i hur arbetsgivaren tänker. Är det något speciellt som du tror att företaget eftersöker hos den de ska anställa? Är det någon speciell information som kan vara extra viktigt att ha med i ditt CV?

Skriv en tydlig sammanfattning varför de ska välja just dig.

Skriv en sammanfattning högt upp på ditt CV. Berätta kort om din avgörande erfarenhet som gör dig till rätt person för jobbet och varför de ska välja just dig. Här tar du bara med det allra viktigaste. Ett tips kan vara att skriva sammanfattningen sist och då plocka russinen ur resten av CV:t.

sammanfattning

Beskriv på vilket sätt du kan hjälpa arbetsgivaren.

Att bara lista dina tidigare anställningar och vilka utbildningar du har, kan bli lite stelt. Skriv istället vad dina tidigare anställningar har gett dig för erfarenhet och tryck gärna på vad du har bidragit till för att förbättra verksamheten. Exempelvis: ”-Jag var med och bidrog till att vi ökade omsättningen med 150% under förra året, på företag A.” Berätta konkret hur du har bidragit tidigare och hur du tror du kan hjälpa till att förbättra arbetsgivarens verksamhet.

Vad ska man ta upp mer än jobb och utbildning?

Det finns flera saker som är viktiga att ta upp i sitt CV förutom vilka utbildningar du gått och vilka arbeten du har haft tidigare. Kanske talar du flera språk? Är du en mästare på olika programvaror? Sånt kan vara väldigt bra att ha med i sitt CV.

Ta med dina jobb och utbildningar i ditt CV.

Berätta inte för mycket på en gång.

Ditt CV ska vara kortfattat och säljande. Syftet är förstås att du ska få komma på intervju och där ha möjligheten att mer om dig själv. Max en A4-sida brukar vara lagom, om teckensnittet är 12 punkter i storlek.

Så får du hjälp att skriva ett personligt brev och CV – snabbt och enkelt!

Hos CV-Mallen.se kan man få hjälp med att skriva CV och personligt brev inför sin jobbansökan. CV-mallen.se är Sveriges mest avancerade CV och personligt brev byggare och de erbjuder sina medlemmar digitala CV:n och personliga brev. 

Med CV-mallen.se är det inte bara väldigt enkelt att skriva ett CV. Du får också ett CV som sticker ut och som garanterat kommer att imponera på din kommande arbetsgivare!

Lycka till med nya jobbet!