Fördelar med ett kreditkort utan årsavgifter

Fördelar med ett kreditkort utan årsavgifter

Kreditkort utan en årsavgift kan ha många fördelar som du kan glädjas av. Därför väljer många att skaffa ett kreditkort utan årsavgift.

Här sammanställs en lista med fördelar för att hjälpa dig att välja om det skulle gynna din ekonomiska situation att skaffa ett kreditkort utan årsavgift eller inte:

Vid resor

När du bokar din resa med ett kreditkort omfattas den automatiskt av en reseförsäkring. Kreditkortet har visserligen inga årliga avgifter, men det har en del av samma skydd som ett kreditkort. Även om du väljer ett kreditkort som inte tar ut någon årsavgift ingår reseförsäkringen i allmänhet.

Om flygresan betalas med ett kreditkort så aktiveras i de flesta fall en reseförsäkring automatiskt.

Om utlandsresan eller flygresan betalas med ett kreditkort så aktiveras i de flesta fall en reseförsäkring automatiskt. När resor beställs så är det alltså fördelaktigt att göra detta med kreditkortet. Vilka reseförsäkringar som ingår är beroende på vilket kreditkort du väljer, men exempel på försäkringar som kan ingå är avbeställningsskydd, ersättning vid personförsening, olycksfallsförsäkring och ersättning vid förlorat bagage.

Vid shopping

Vissa kreditkort erbjuder en shoppingförsäkring. När du gör inköp på nätet ingår shoppingförsäkringen med vissa kreditkort. Prisgarantier, utökat produktskydd och utökat allriskskydd är några av de vanligaste försäkringarna som kan erhållas med ett shoppingkort. Shoppingkort kräver i allmänhet ingen årsavgift.

Bonus-/rabattprogram som är extremt generösa. Några få avgiftsfria kreditkort ger dig tillgång till ganska generösa bonus- och rabattprogram. Bensinkort och belöningskort är två typiska kreditkort som ger dig tillgång till dessa program.

Du kan få rabatter på bensin, online inköp och resor med dessa kreditkort. Det är inte heller ovanligt att du får cashback på alla dina transaktioner, vilket innebär att du får pengar tillbaka när du använder ditt kreditkort.

Överblick över ekonomin

Överblick över ekonomin

En bättre ekonomisk överblick. Om kreditkortet har använts under den aktuella månaden så anländer en faktura med alla köp som har genomförts med kreditkortet. Köpen på fakturan är specificerade så du ser precis vart du handlat och för hur mycket du har handlat.Om du betalar hela fakturan med en gång så tillkommer inga ränteavgifter och om du väljer att delbetala din kreditkort faktura så tillkommer ränta på köpen.

Tryggheten i att alltid ha en ekonomisk buffert. Många människor föredrar att skaffa ett kreditkort som ett skyddsnät om något skulle gå fel. Du kan använda ditt kreditkort som ett säkerhetsnät om du inte har pengar för att köpa ett nytt frys, till exempel när oturen är framme och frysen måste bytas ut.

Det är såklart viktigt att jämföra olika kreditkort. När du söker efter ett kreditkort som har lägst årsavgift ska du komma ihåg att inget kort är bäst på allt. Välj det som är viktigast för dig.