Förvara dina sommardäck & vinterdäck på ett däckhotell

Smart val att förvara sina bildäck på ett däckhotell

Imorgon har jag en tid inbokad för att byta till sommardäck på bilen. Jag blev lite fundersam under helgen då det snöade här i Örebro och det låg ett snötäcke på altanen och utemöblerna. Men nu har all snön smällt igen, vägarna är torra och jag ser fram att få på sommardäcken på bilen.

Dåliga däck påverkar bromssträckan negativt

Man ska komma ihåg att tänka dåliga bildäck påverkar bromssträckan negativt. Det är därför viktigt att inför varje säsong kontrollera så att bilens däck fortfarande håller bra kvalitet.

Kontrollera dina däck inför varje säsong
Jag brukar kontrollera så att bilens sommardäck har minst 1,6 millimeter i mönsterdjup.

Därför är det smart att förvara sina däck på ett däckhotell

Jag har valt att ha mina däck på ett däckhotell (åtminstone de senaste 15 åren). Anledningarna till att jag har valt att förvara både mina sommardäck och vinterdäck på ett däckhotell är för att:

  • Mina bildäck förvaras torrt & mörkt samt vid rätt temperatur. Fördelen med det är att det ökar bildäckens livslängd.
  • Jag får hjälp med däckbytet, både vad gäller sommardäck som vinterdäck. Balansering av däcken ingår.
  • Jag slipper på detta sätt själv hantera tunga och smutsiga däck och undviker därmed ryggskott.
  • Personalen på däckhotellet rengör bildäcken från bland annat vägsalt. Saltet kan annars påverka gummits egenskaper negativt.
  • JAg därmed inte behöver ha mina däck liggandes hemma där de tar upp massa utrymme. Det är inte så snyggt att ha en däckstapel i ett trångt garage. Ofta står de i vägen när man ska fixa något med bilen eller i garaget. Bättre då att ha sina däck i tryggt förvar hos däckhotellet.

Undvik temperaturskillnader och direkt solljus på däcken

Många väljer att förvara sina bildäck i pannrummet, i en container på gården eller under en carport. Det är mycket olämpligt. Dina bildäck tar skada av de stora temperaturskillnader som uppkommer. I exempelvis en carport blir det för kallt under vintern och alldeles för varmt på sommaren. Direkt solljus (UV-strålar) påverkar däckets gummi. Även viktigt att komma ihåg att däck inte får komma i kontakt med några brandfarliga ämnen.

Att köpa sommar- och vinterdäck online.

Däckskiftarna har nära 70 olika stationer runt om i Sverige. De erbjuder däckbyten och däckhotell. Hos dem hittar du bildäck som passar alla bilmodeller. besök dem idag.

Dags att byta till sommardäck
Hitta nya däck till din bil hos Däckskiftarna.