Hur fungerar sportstreaming online?

Så fungerar sportstreaming online.

Att streama har blivit en självklarhet när det kommer till allt från filmer, TV-serier och även sport. Du får mer kontroll över utbudet och kan bestämma själv när du vill titta på något. Livestreaming ger dig istället fördelen att se på saker som inte finns i ditt utbud.

Det enda egentliga kravet som finns för att streama sport är att du har en hyfsad internetuppkoppling, vilket de allra flesta hemmen har idag. Du kan däremot behöva betala för en del utbud, vi går igenom det nedan.

Så kan du streama sport på spelbolag

Om du gillar betting så kan du passa på och slå två flugor i en smäll. Väldigt många streamingplattformar erbjuder idag möjligheten att se på matcher live medan du satsar pengar. I samband med att du ser på matchen kan du passa på och göra insatser, på så sätt får du en bättre inblick i vad som eventuellt kommer att hända under matchen. Oddsen anpassas också efter vad som händer.

Inte alla bettingplattformar erbjuder streaming och det är inte all sport som streamas heller. Du kan ofta enkelt se direkt i deras oddsutbud vad som kan streamas eller inte. Du kan däremot nästan alltid streams stora matcher inom fotboll, hockey, golf och andra stora sportevenemang, även inom E-sport. Om du känner dig osäker så kan du alltid kontakta spelbolaget innan du skapar ett konto på sidan. Ofta har spelbolaget också information på sin sida om vilka streaminglicenser man har, till exempel kanske man får streama en viss fotbollsliga, men inte just den du är ute efter.

Det bästa streamingutbudet

Betala för det bästa streamingutbudet

Om du verkligen älskar sport och är ute efter något specifikt så kan det vara värt att titta på betalda streamingplattformar som CMore och Viaplay.

Hos CMore har du ett stort utbud med mycket att titta på, och det finns två smidiga sportpaket du kan välja från. Det lite billigare paketet innehåller bland annat LaLiga, Serie A, Liga NOS, MLS, asiatisk fotboll och landslagsmatcher.

Du får även tillgång till en del utvalda matcher inom SHL och HockeyAllsvenskan på hockeyfronten. Det finns däremot mycket annan livesport också, som tennis, basket, handboll, golf, friidrott, trav, racing och så vidare. Det dyrare sportpaketet innehåller allt från SHL och allt från HockeyAllsvenskan.

Om det här inte låter som rätt grej för dig så kan du istället kika på Viaplay som har lite andra licenser. Det är hos Viaplay som du hittar till exempel Premier och Champions League, Bundesligan, Ligue 1 och mycket mer.

Det är även här du hittar Formel 1, Moto GP, IndyCar, Nascar och annan typ av racing. Golfutbudet är också enormt med allt från Europatouren till LPGA och Ryder Cup. Du får även NHL och NFL hos Viaplay.