Hyr verktyg och maskiner enkelt och prisvärt

hyra maskiner och verktyg online

Det finns många fördelar med att hyra maskiner eller verktyg istället för att köpa dem. Det är till exempel vanligt att köpare glömmer bort kostnaden och allt omkring med att förvara produkten när den inte används. Här berättar jag om fördelarna med att hyra istället för att köpa och ger också tips om hur du gör för att hyra verktyg och maskiner.

Företagare sparar pengar och utrymme på att hyra

Som företagare har du fördelen att kunna dra av momsen på kostnaden för både inköp och för hyra av tjänster. Trots detta kan inköp av dyra verktyg och maskiner dra iväg en hel del och riskera att tömma kassan. Dessutom behöver de förvaras någonstans vilket gör att företaget behöver hyra en lokal för förvaringen. Med andra ord är det många gånger mycket mer prisvärt att hyra istället för att köpa. I följande fall rekommenderar jag att du hyr verktyg och maskiner till företaget istället för att köpa:

  • När du behöver ett dyrt verktyg eller maskin som ni endast kommer att använda vid ett enstaka tillfälle.
  • När verktyget eller maskinen är stor och tar mycket plats att förvara.
  • När det inte finns tillräckligt mycket pengar i kassan eller det inte går att få ett lån för inköp av en dyr produkt.

Om ert företag funderar på om det är bäst att hyra eller köpa är det smart att göra en noggrann kalkyl av vad som är mest prisvärt. Jämför priset för inköp och lägg till kostnaden för hyra av den yta som den ska förvaras på när maskinen eller verktyget inte används. Jämför dessa kostnader med priset för hyra och leverans.

Enkelt att boka hyra online

Idag är det mycket enkelt att hitta rätt verktyg och maskiner och boka hyra av dem online. Du kan till exempel hyra produkter för områden som VVS, bygg och smide samt även trädgårdsmaskiner. Boka de produkter du behöver och beställ leverans eller hämta själv. När du hyr maskiner och verktyg hos Vepax kan du se alla villkor tydligt och även få information om kostnader för leverans. Tänk på att det kan tillkomma en hyrförsäkring i priset. Något som är ett bra skydd ifall något oväntat skulle hända och produkten blir skadad.

Hyra istället för att köpa till hemmet

Hyra istället för att köpa till hemmet

Hör du till dem som har överfyllda förråd och garderober? Kanske var det länge sedan bilen gick att köra in i garaget eftersom det är fullt av prylar? Då är du inte ensam. Det är till och med så att vissa hushåll känner sig tvungna att flytta till en större bostad bara för att de behöver mer plats för sina saker. Många gånger är förråden fyllda med saker som bara har använts någon enstaka gång och nu står och samlar damm. För att undvika att ha saker som knappt används är ett bra tips att hyra verktyg och maskiner istället för att köpa dem. Utrusning som borrmaskiner och trädgårdsmaskiner är bara några av de maskiner som går att hyra istället för att köpa.