Mysiga städer i Toscana

Mysiga städer i Toscana

Om du planerar att besöka Italien är regionen Toscana den region du bör rikta din blick till. Toscana ligger i mellersta Italien och är känt för dess vackra landskap och goda viner. För att inte nämna att Toscana är känt för deras matlagning. I Toscana finns det otroligt mycket att se och uppleva. Därför kommer du i denna artikel få några exempel på populära städer som är värda ett besök samt vad du inte ska missa när du är på plats.

Florens

En av Toscanas största städer är Florens. Florens är känd för dess långa historia som du kan ta del av när du besöker staden. Stadens historiska centrum är sedan 1982 utsett till ett världsarv av UNESCO.

Florens
Florens

När du besöker Florens kommer du få ut som mest av staden om du bor centralt. Bor du centralt har du gångavstånd till ett flertal av stadens sevärdheter. Staden är känd för dess kulturhistoria. I staden har stora konstnärer som Leonardo Da Vinci och Michelangelo levt och verkat. Är du intresserad av konst ska du besöka konstmuseet Uffizierna där du kan se flera kända verk. I Florens finner du allt från museum till konstutställningar till mysiga caféer och landmärken såsom Ponte Vecchio som i folkmun kan kallas för florens gyllene bro.

Florens populär stad i Toscana
Florens

Pisa

En annan stad du finner i Toscana är Pisa. Pisa är kanske mest känt för dess lutande torn som givetvis är ett besöksmål. Men staden bjuder på betydligt mer än så. Även denna stad har en lång historia och flera av dess byggnader finns med på UNESCO:s världsarv. Förutom flera kända byggnader finns det många bra restauranger och staden har ett brett utbud när det kommer till shopping.

Pisa
Pisa

Eftersom att Pisa är en universitetsstad finns det många ungdomar i staden som livar upp på kvällarna. I Pisa kan du göra allt från att se kända byggnader, shoppa, äta god mat och njuta av goda drycker till att strosa längs den kända floden Arno.

Viareggio

Är du mer sugen på sol och bad är staden Viareggio den stad du bör rikta in dig på när du besöker Toscana. Viareggio fick sin popularitet som badort redan på 1950-talet och har sedan dess varit en ort som lockar många turister. Viareggio är utrustad med en stor, bred och lång sandstrand som sträcker sig ända bort till dess närmsta ort Forte dei Marmi. Längs med stranden finns det butiker, restauranger och uteserveringar.

Viareggio
Viareggio

Förutom att orten lockar många turister för dess populära sandstrand så är Viareggio också känd för dess årliga karneval som sker i februari månad.

Siena

En annan stad du finner i Toscana som är värd ett besök är Siena. Siena är kanske mest känd för dess årliga hästkapplöpning. Staden är omringad av en stadsmur och har många slingriga gator och gränder. Är du intresserad av konst kan Siena vara ett bra besöksmål. Siena ligger nämligen på topplistan över Italienska städer som har samlingar av kända konstverk.

Siena
Siena

Likt många andra städer i Toscana så är även Siena rikt på sevärda byggnader. I Sienas centrala delar kan du bland annat besöka den mäktiga katedralen.

Lucca

Sist, men minst lika sevärd är staden Lucca. Lucca är en stad som är utrustad med en stadsmur. Innanför stadsmuren kan du strosa bland vackra, äldre byggnader, gator och gränder.

Lucca
Lucca

I Lucca kan du bland annat ta dig upp för det 130 meter höga tornet Torre Guinigi för att se staden från ovan. Förutom tornet finns det ett flertal kyrkor och andra äldre byggnader som är värda ett besök.