Så lyckas du med första dejten

Det råder inget snack om saken. Det är dags för första dejten och nerverna är på spänn. Hur kommer det att kännas? Kommer ni att ha något att prata om? Kommer du att klä dig “rätt” och vad ska ni hitta på? Inför den första dejten är det mycket som kan kännas nervöst, men oftast går det smidigare än man kan tro. Visst kan det vara så att man inte alls kommer överens med personen som man har framför sig eller att inget riktigt klickar, men med hjälp av nedanstående experttips kommer du åtminstone att få en bra grund för en garanterad lyckad dejt.

Så lyckas du med första dejten

1. Skapa det första intrycket innan ni träffas

Det sägs att det bara tar någon minut för en människa att skapa sig ett första intryck av en annan. Dina nerver inför första dejten kan avspegla en personlighet som du egentligen inte har. Försök därför att skapa det första intrycket redan innan ni ses. Det kan till exempelvis handla om att du låter engagerad och glad i telefonen, men var inte alldeles för angelägen. Om personen i andra änden får ett positivt intryck av dig innan ni ses är sannolikheten större att de positiva känslorna kommer att fortsätta när ni träffas på riktigt. Fler tips om vad du ska tänka på vid dejting hittar du hos Dejtingsidor.nu som är en sida som jämför flera olika dejtingsidor. Där går de också igenom grundläggande tips för att lyckas med dejting på nätet.

2. Håll det enkelt

Har du suttit och planerat i dagar om vad ni ska hitta på? Kanske har du till och med redan bestämt en heldag med olika aktiviteter och restauranger som ni ska besöka? Försök att hålla den första dejten så enkel som möjligt. I många fall räcker det gott och väl med att ni tar en kopp kaffe i parken. Här är det fokus på personen som ska gälla och inte fokus på aktiviteter eller liknande. Personen är fortfarande en främling för dig, så ge inte alldeles för mycket av din tid redan vid första dejten.

3. Visa intresse

Det är lätt att man bara pratar om sig själv, utan att egentligen mena något illa med detta. Alla gillar vi att få berätta om oss själva och alla gillar vi när någon lyssnar. Försök dock att rikta fokus på din dejt och ställ frågor som får dig att lära känna personen bättre. Det kan till exempelvis vara frågor som vart din dejt växte upp, vilka intressen personen har eller om personen gillar att resa.

4. Boosta självförtroendet

Självförtroende är viktigt när du ska på första dejt och det är också något som är mycket attraktivt. Se därför till att du boostar dig själv innan du ska iväg. Kanske köper du någon nytt plagg som du känner dig extra fin i eller får frisyren fixad. Här är det dock viktigt att inte ha ett alldeles för stort självförtroende, så att du istället uppfattas som egotrippad eller ytlig.