Fördelarna med en drulleförsäkring

Drulleförsäkring, eller otursförsäkring, är samma namn på försäkringsbolagens allriskförsäkring. Hos många försäkringsbolag ingår en sådan redan i hemförsäkringen utöver egendomsskydd (det vill säga lösöre), reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd och överfallsskydd. Egendomsskyddet ger ersättning för förlorade saker vid till exempel stöld eller brand.

Ersättning för oförutsedda händelser

Om du har en allriskförsäkring i din hemförsäkring är det möjligt att få en ersättning för oförutsedda och plötsliga händelser som du inte ersätts för genom hemförsäkringens grundskydd. Det kan vara händelser som att du råkar tappa din mobil i sjön, eller kanske sätter dig på dina glasögon i soffan. En allriskförsäkring kan förklaras som så att den ersätter efter en oförutsedd händelse där du har orsakat skada på din eller någon annans egendom. Eftersom grundskyddet i din hemförsäkring täcker skada eller stöld som ligger bortom din kontroll och inte saker man tappat bort eller haft sönder, kan allriskförsäkringen bidra till att skyddet blir mer heltäckande. Vissa försäkringsbolag har som nämnts redan denna allrisk i sitt grundpaket, medan andra har den som en tilläggsförsäkring. Läs mer på Drulleförsäkring.nu som är en guide om hemförsäkringar med drulleförsäkring.

Fördelarna med att ha en drulleförsäkring när du flyttar
Det kan vara klokt att teckna en hemförsäkring med drulleförsäkring.

Allriskförsäkringen

Oavsett om du måste betala någon hundralapp extra på premien eller om du har den inbakad i din hemförsäkring kan det vara tryggt att veta att man har en. Om du till exempel ska flytta är det inte ovanligt att möbler skavs eller till och med går sönder i flyttlasset. Det är snudd på sällsynt att allting klarar sig helt utan skavanker i ett flyttlass. Du kanske måste bära möbler nedför trappor och genom dörrar för att komma till flyttbilen. Sedan ska saker baxas upp på flyttsläp eller i täckta bilar. Kanske TV-apparaten får sig en törn eller faller i golvet. Det är också vanligt att saker försvinner vid en flytt. Kanske har den av misstag hamnat i det som skulle slängas och körts till tippen. Självrisken brukar normalt vara 1500 kronor för en allriskförsäkring och försäkringsbolagen har oftast en gräns för hur mycket de betalar ut. Gränsen för denna ligger någonstans mellan 30 000 och 100 000 kronor. Dyrare saker behöver en egen försäkring. Så om du tänker flytta din Steinwayflygel kan det vara klokt att teckna en egen försäkring för just denna.