Smart reflexmössa – en livräddare

I strålkastarljuset på en bil syns du på 30 meters håll med mörka kläder, och på 60 meters håll i ljusa. Det är ett avstånd som, beroende på bilens hastighet, kan vara omöjligt att hinna stanna på. Med reflex däremot kan du synas redan på 125 meters håll. Det låter kanske klyschigt, men reflexer räddar liv.


Smarta & snygga reflexmössor hittar du hos Smartinthedark.com

Som invånare i ett land på norra delen av jordklotet vet vi alla att vi lever på en plats där det är mörkt stora delar av dagen under de kallare tiderna på året. Likväl rör vi oss ute, såväl om vi bor på landet som i stan. Vi korsar vägar, går på trottoarer, eller vistas på annat sätt där det kan finnas bilar och andra fordon. Olyckor händer snabbt, och de är inte alltid lätta att undvika. Men vad vi kan göra är att förebygga, något man gör väldigt bra med en reflex eller två.

Accessoarer med reflex

Tiden när reflexer var en liten plastsak med reklam som hängde i ett snöre från jackfickan är förbi. Utbudet av reflexer nu för tiden är nästintill oändligt, och är inte längre någon motsats till moderiktighet. Det kan handla om reflexer som sys in i kläder, eller i form av accessoarer med reflex – t.ex. sjal, vantar eller mössa. Möjligheterna blir bara fler och fler.

Det är inte bara på landsvägar vi behöver reflexer, utan även i stan, även där det finns gatubelysning. Ca 40 % av alla trafikolyckor där gående är inblandade sker när det är mörkt. Har du körkort vet du säkert hur svårt det är att hinna se någon eller något i dåligt ljus. Är det vinter och halt behövs dessutom längre tid för att hinna bromsa. Gör både dig och bilförarna runt om dig en tjänst, använd alltid någon form av reflex.


Norrsken – en personlig favorit av reflexmössa som du hittar hos Smartinthedark.com/em>

Designade reflexer i olika utföranden

För den som är haj på handarbete har det blivit populärt med garn som innehåller en reflextråd. Det gör att plagget som stickas eller virkas reflekterar i ljuset precis som en reflex. När det är ljust ser plagget dock ut som ett vanligt plagg.

Är du inte intresserad av att göra plagget själv finns det sidor som erbjuder olika produkter med reflexer, t.ex. smartinthedark.com. De har specialiserat sig på snygga produkter som dessutom fyller funktionen att hjälpa dig vara säker i trafiken, genom att du bär reflexer. Dessutom, om din mössa, sjal eller väska redan har reflexer är risken mindre att du glömmer dem. Det bör vara en sak som vi alltid bär med oss, eller på oss, för vår egen säkerhets skull. Gör det du också!