Smarta presentförslag inför inflyttningsfesten

Tips på presenter till inflyttningsfesten

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska ge bort i present när någon bjuder in till inflyttningsfest. Måste det vara något som passar i hemmet? Det är ännu svårare när du behöver ge en present utan att veta vad den inflyttande känner sig behöva i sitt nya hem. Men det finns en del presenter som oftast uppskattas, speciellt då de oftast faktiskt behövs. Här är några sådana presentförslag som kanske kan hjälpa dig som inte kan komma på några bra presenter, eller tvekar över vad som ens skulle kunna vara bra presenter för någon som nyss flyttat till ett nytt hem.

Presentkort

En present som nästan alltid är framgångsrik på en svensk inflyttningsfest är ett presentkort på IKEA. Det finns alltid något som skulle behöva köpas – oavsett om det är möbler, köksredskap eller kanske nya laddningsbara batterier. Genom att låta dem själva bestämma vad de använder presentkortet för så slipper du fundera på om de behöver fler lakan eller ett durkslag. Du slipper också fundera på hur stor deras säng är eller om du måste köpa det dyraste durkslaget eller inte.

Om ett presentkort från IKEA, eller annan liknande affär, inte känns så kul att komma med så kan du bidra till inflyttningsfesten med något gått att dricka. Det kan lika gärna vara alkoholfritt bubbel som en passande whiskey eller ett gott vin. Om du inte vet vad den nyinflyttade gillar att dricka så är det enkelt och smidigt att vända sig till Systembolaget – antingen till dess hemsida eller de butiksanställda.

Vackra blommor

En blomma eller två kanske inte alltid behövs men det är sällan ouppskattat, speciellt i ett nytt hem. Du behöver i de flesta fall inte heller oroa dig över att hitta något funktionellt eller efterlängtat. Att ge bort en blombukett är istället en fin gest som passar i varje hem. Det är svårt att gå fel med orkidéer eller tulpaner.

Rätt inflyttningspresent kan vara en riktig stämningshöjare.
En hembakad tårta är aldrig fel att ta med sig till inflyttningsfesten. Farbror Åke blev väldigt glad över denna.

En stämningshöjare

Ett brädspel är en present som precis som bubbel passar både under en inflyttningsfest och i hemmet. Chansen är ju att det hjälper till att höja stämningen och bidra till att ni har en riktigt trevlig kväll tillsammans.

Det kan även vara värt att fundera på din relation till inflyttningsfestens värd. Om ni känner varandra rätt bra så behöver kanske inte gåvan heller ha lika stor betoning på själva inflyttningen och det nya hemmet. Eller åtminstone kan den kombinera det nya hemmet med något du vet att den nyinflyttande tycker om. Det finns många roliga prylar att köpa idag. Om den nyinflyttade är lite nördig av sig kan presenten bestå av en superhjältemugg eller en tjusig dörrmatta. Eller kanske en bok som skulle passa bra i det nya badrummet.

Självklart kan dessa presenter passa även den mindre nördiga; byt ut muggen med Spindelmannenmotiv mot en fin tekopp från Indiska eller Åhlens. En sådan mindre pryl för hemmet är också enkelt att kombinera med något annat som känns roligare, som ett gott te eller några kakor som kan vara gott att ha till teet.

Avslutningsvis

Avslutningsvis så är en praktiskt pryl alltid uppskattat som present. Det spelar mindre roll om det redan finns i det nya hemmet, om du tror att det saknas en ljusstake eller en vitlökspress i hemmet så är det sällan en present som inte uppskattas.