Smidigt sätt att ansöka om ett blancolån

Blancolån

Med hjälp av smidiga tekniska hjälpmedel blir det allt mer smidigt att sköta olika ärenden via internet. Detta gäller även ansökan om lån. Hos många banker och långivare kan du ansöka online om ett lån, och därefter få pengarna insatta på kontot samma dag eller inom några dagar.

Det gör det mycket snabbare och enklare att kunna få ett lån beviljat och att få tillgång till pengarna. Dock är det alltid en rekommendation att inte vara för snabb med sin ansökan. Kontroller noggrant hur hög räntan kommer att vara och hur mycket lånet kommer att kosta dig totalt. Överväg om lånet verkligen är av intresse just nu eller är det bättre att vänta tills du inte behöver låna lika mycket pengar.

Vilken typ av lån du ska ansöka om beror främst på hur mycket pengar du vill låna. Blancolån finns med olika villkor och de innebär ett lån som inte kräver en säkerhet, för att beviljas. På så vis kommer det endast göras en kontroll av låntagarens förmåga att betala tillbaka på lånet.

Överväga alla delar i låneavtalet

Överväga alla delar i låneavtalet

Om du är säker på att du behöver lånet så kommer det inte kännas lika tungt varje gång det är dags för en avbetalning på lånet. Dock är det viktigt att du är säker på att du får en avbetalningsplan som passar väl ihop med din privata budget. Du ska kunna genomföra betalningar i tid, samtidigt som du har pengar över till annat i ditt liv.

Med blancolån syftar man vanligtvis på olika smslån och snabblån. Dessa lån kräver ingen säkerhet och hur hög ränta du får beror bland annat på värdet av din kreditvärdighet. Denna mäts bland annat av uppgifter som hur stor inkomst du har, om du har några lån eller krediter i dagsläget och om det finns några betalningsanmärkningar.

Hur hög ränta du får beror bland annat på värdet av din kreditvärdighet

Vilka krav finns på dig?

Vilka krav som ställs på dig som låntagare beror på vilken långivare du kontaktar. Några av grundkraven är att du ska ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige och ha ett bankkonto i en svensk bank. Hur hög din inkomst behöver vara skiljer beroende på hur mycket du vill låna och vilken lånetyp du ansöker om.

Om du har betalningsanmärkningar eller en aktiv skuld hos Kronofogden, så är det många gånger svårare att få ett lån beviljat. Däremot är det inte omöjligt, men du bör räkna med att räntan kan bli väldigt hög och att det finns risk för att det tar längre tid än planerat med att betala tillbaka lånet.