Solceller för en bostadsrättsförening

Miljövänlig solel för bostadsrättsföreningar

Solceller är framtidens energi. De som investerar i solceller hjälper både miljön och sig själva ekonomiskt. Alla kan gynnas av denna typ av investering, framförallt större bolag som bostadsrättsföreningar. Det är verkligen en lönsam investering då elförbrukningen förbättras radikalt. Det enda som behövs är solcellerna och solen. Om du är medlem eller ordförande i en bostadsrättsförening så kan detta absolut vara något din förening ska satsa på.

Fördelar med att skaffa solceller

Kollar man ur alla perspektiv är det bara fördelar för en bostadsrättsförening att skaffa solceller, utvecklingen går brara framåt i teknikens värld så det är bara bra att ligga steget före. När solcellerna installeras så minskar elförbrukningen på en gång, och tar bort all belastning på miljön. Perfekt för flerbostadshus då många människor bor där och brukar el. Förutom det så behöver ni inte heller betala någon energiskatt när solcellerna är egenproducerade, vilket håller ner kostnaderna ännu mer!

Solceller av bra kvalité och hållbart material

Så, funderar du och din bostadsrättsförening på att ta ett naturligt steg i i framtiden så är solceller ett kliv i rätt riktning. Det är solen som får jobba medans ni kan sänka driftkostnader och samtidigt skapa ett högre värde för era bostäder inför framtiden. Genom att placera solceller på taket exempelvis så finns det mycket yta att utnyttja, monteringen och solcellerna i sig kan kosta en del men det får ni tillbaka ganska snabbt med tanke på den positiva investeringen. Det är viktigt att hitta seriösa aktörer som kan erbjuda solceller av bra kvalité och hållbart material. Genom att anlita professionella montörer kan ni vara säker på att allt går rätt till. Det spelar heller ingen roll vilka väderförhållanden det är, solceller för BRF fungerar utmärkt i vått och torrt!

Helhetslösningar för bostadsrättsföreningar

Det finns solcellsföretag som erbjuder perfekta helhetslösningar för bostadsrättsföreningar. När ni anlitar dem kan ni räkna med att få full service från början till slut. De finns där för er under hela projektet och finns även tillgänglig efteråt för eventuella frågor och funderingar. Skulle något gå sönder eller vara felaktigt så hjälper de även till med felsökningar och reparationer. Oavsett vad de gäller så kan de erbjuda deras expertis. Det går även att få solceller i olika storlekar, en mindre solcellsanläggningat kan täcka runt 20 procent av fastighetselen medans en större anläggning kan täcka upp till 40 procent och även täcka lite av hushållselen som tillhör lägenheterna i fastigheten.

En smart investering

Vissa bostadsrättsföreningar kan även välja att sälja av eventuellt överskott från solcellerna till andra bolag, då solcellerna jobbar mest på dagen så kan det bildas överskott som inte behövs. Väljer ni att sälja så kan ni få reduktion på skatten från erat elbolag. I många fall kan ni även få ersättning från elbolaget om ni har mycket överskott. Elbolaget kan betala ungeför 60 öre per kilowattimme. Solcellsinstallationer är något osm blir mer och mer populärt i Sverige, då vi är ett land som gärna ligger i framkant i miljöutvecklingen så är solceller absolut en smart investering som de flesta bolag borde investera i, speciellt bostadsrättsföreningar som använder mycket el i sin dagliga drift. Med solceller får ni två flugor i en smäll! Ni gör miljön en tjänst genom att hålla ner elförbrukningen och samtidigt tjänar ni in en slant genom att ha solen som enerigkälla.