Planerar för din konferensresa

En konferensresa är något positivt både för anställda och för företaget själva. Det är en resa vars syfte är att ge nytta till företagets verksamhet. Bland annat så kan anställda få en möjlighet att lära känna varandra bättre samtidigt som nya idéer kan diskuteras. Många gillar att kombinera arbete med resa just för att komma iväg. Oftast spenderar man hela dagarna med varandra där man går igenom viktiga saker inom företaget eller att man har gästpratare.

Planera inför konferensresa

För den som ska planera en konferensresa är det mycket att tänka på. Det blir en hel del stress att planera alltifrån resan till flygplatsen, aktiviteter och sen mat och dryck. När ett helt företag ska åka iväg så kan det röra sig om alltifrån 10 personer upp till flera hundra. Planering är a och o när det kommer till konferensresor. Det gäller som planerare att vara förberedd och ha bokat in boende, lokaler och aktiviteter. Förutom det så behöver man även se till så att alla kan ta sig till den bestämda destinationen. Antingen bokar man ett flyg eller tåg tillsammans eller så åker man i separata fordon. När det kommer till aktiviteter så kan det vara så att alla inte vill vara med på alla aktiviteter. Vissa kanske vill ta det mer lugnt medan andra vill hitta på saker under konferensresan.

Viktigt att komma ihåg

En renodlad konferensresa eller studieresa är skattefri och därmed kan man dra av konferensresan. Är man ute i god tid och planerar så kan det vara bra paketpris vid gruppbokningar. Vill man hålla nere kostnaderna så är ett budget alternativ att folk får ta sig dit i egna fordon. Därefter måste man tänka på maten och även här kan man se till att få paketpris vid gruppbokningar i de lokaler man håller till i. Känner man att det är för mycket att hålla koll på så kan man ta hjälp av en resebyrå. Då slipper man hela den här stressen med att planera. Ett företag som fokuserar på konferensresor är Travel2 som specialiserar sig på utomlandsresor. Vill ni åka till ett varmt land eller ett land med kallare väder? Inga problem! Travel2 tar hand om alltifrån resan till aktiviteter när ni är på plats.

Ta hjälp av Travel2

Några populära resmål är Budapest, Barcelona och Toscana. Travel2 har varit aktiva inom resor och speciellt konferensresor i över 20 år. De har lång erfarenhet av att anordna resor och arbetar med lokala leverantörer. På så sätt kan man få anpassade upplevelser på plats beroende på vilken destination man väljer. Det finns alltifrån stadsdestinationer till mer lantliga alternativ. Har man några önskemål på aktiviteter eller annat så tar Travel2 in detta i deras beräkningar. Det kan vara alltifrån matupplevelser till antika sevärdheter. Resan dit är även något som Travel2 hjälper till med. Skulle man vilja fixa ett eget plan så är det inga problem. Man kan i princip få hjälp med allt runtomkring konferensresor när man åker med Travel2. Under tiden man är på konferensresan kan de även hjälpa till med att boka utbildningar, workshops, event och liknande.

Besök Travel2.se för att läsa mer om vad de kan erbjuda!