Uppdatering av visitkortssajt

Det har på senare tid blivit populärt att videoblogga om sin arbetsvecka. Förra veckan körde Jonny på Adrecord en videoserie där man kunde följa honom i hans dagliga arbete med affiliatenätverket Adrecord under en hel vecka. Jag var själv med på en videosnutt, då vi åt lunch under en av dagarna.

Själv känner jag mig ännu inte redo för videoformatet, utan väljer det skrivna ordet före den rörliga bilden, än så länge.

Men jag tänkte i alla fall bjuda på vad jag har jobbat med dem sista två dagarna under den här veckan(tisdag & onsdag).

Uppdatering av statisk html-sajt till WordPress-formatet.

En av mina gamla sajter: www.visitkort24.se där jag rekommenderar online tryckerier, behövde få en ordentlig designgenomgång. Därför har jag under tisdag och onsdag gjort följande:

  • Byggt ett nytt WordPress-tema
  • Installerat WordPress på sajten
  • Lagt över alla artiklar från cirka 20 undersidor, till dem nya sidor
  • Byggt en snyggare tabell, som jag enkelt kan infoga på alla undersidor
  • Redirectat alla gamla undersidor till dem nya
  • Lagt upp sidan på ett par kataloger för lite mer länkkraft.

Resultatet:
Här kommer två bilder. En före och en efterbild:

Då – År 2008-2011

Nu – År 2011-

Det jag har gjort med designen förutom att ändra färger och lagt upp en snyggare header, är att jag har gjort jämförelsen tydligare, placerat menyn i högerspalt (den låg tidigare i footern), jag har även skippat ett av tryckerierna från jämförelsen och kör nu endast med två stycken.

Nu återstår att se om den nya designen kan ge fler försäljningar av visitkort, inbjudningskort och muggar med tryck, jag håller tummarna 🙂

4 reaktioner till “Uppdatering av visitkortssajt”

  1. Visst är det helt klart trevligt med lite videobloggar för att omväxla mot den gamla hederliga texten. Tycker även du ska ge det ett försök!

    Sedan är det ju bara att konstatera att sidan fick sig ett ordentligt ansiktkslyft!

  2. Jag kör framförallt visitkorten via WordOn som har både VistaPrint & OptimalPrint. Tidigare körde jag dem via Zanox, men VistaP finns även hos Webgains & TD.

Kommentarer är stängda.