Se hemsidan som Googlebot

Dem som jobbar med SEO känner säkert igen sig att man blir lite “arbetsskadad” när man besöker en hemsida för första gången. Man är inte enbart intresserad av sidans innehåll utan hjärnan går på högvarv och registrerar direkt sidans titel, rubriker, textmängd, interna länkar och relevanta utlänkar osv. för att bedöma sajtens OnPage-SEO.
-“Varför rankade just den här sidan så bra i Google?” eller -“Vad fick mig att besöka just denna av alla sidor i sökresultatet?”, kanske jag frågar mig själv. Är jag riktigt nyfiken startar jag ett verktyg för att ta reda på vilka inlänkar sajten har också 🙂

Googles sökrobot, också kallad Googlebot, ser på hemsidorna på ett annat sätt en oss dödliga. Den ser kod och analyserar koden för att se hur relevant en sidan är för olika sökningar. Google vill ju såklart att dem mest relevanta hemsidorna ska visas överst i sökresultatet när du söker efter en bok du vill köpa eller ett resmål som du vill besöka.

Ett bra verktyg för att se hur din hemsida ser ut i Googlebot hittar du här. Där skriver du in din hemsida och i ett nytt fönster visas sedan hemsidan med Googlebotens ögon. Testa själv!

[Uppdaterat: tjänsten tyvärr nedlagd]

3 reaktioner till “Se hemsidan som Googlebot”

  1. Bra och användbart verktyg. Helt klart berikande att se hur hemsidorna ser ut “på riktig”, kollar igenom mina sidor med denna typ av verktyg lite då och då.

  2. Japp, det kan det vara.
    Grattis i efterskott Fredrik – såg att du var vinnaren i det senaste SEO-mästerskapet! Jag deltog inte denna gången, men var med på det första som anordnades av Jim Westergren på SEO-forum.se

Kommentarer är stängda.