Vad är ett smart hem?

Vi blir alltmer bekväma med den revolutionerande teknologin. Numera kan man använda sig av tekniken för allt. Man kan styra sitt hem och hålla koll på elektroniska maskiner och prylar. Det enda som behövs är i stort sett en smartphone eller surfplatta och plötsligt har man kontroll över sin bostad med ett knapptryck.

Vad är ett smart hem?

Vad är ett smart hem?

Ju mer tekniken utvecklas desto bekvämare liv får vi människor. Man kan styra och ha kontroll över det mesta och dessutom få tag i den information man behöver genom en mobiltelefon, surfplatta eller via röststyrning. Det har aldrig varit så bekvämt som det är numera. Man kan hålla koll på det mesta hemma genom att göra sin bostad till ett smart hem.

Ett smart hem innebär att man har tekniska prylar och en app som är gjord för ett smart hem. På ett enkelt och bekvämt sätt kan man då styra och ha koll på elektroniken och även temperaturen hemma. Genom att installera detta i sin bostad kan man styra över lampor som ska tändas eller släckas, skapa en timer för att tända eller släcka lamporna. Rumstemperaturen kan automatiskt anpassa sig till olika tider på dygnet och köksapparater, tvättmaskin och torktumlare stängs av när de är färdiga. Ringer det på dörren kan man snabbt och enkelt se vem det är och man har även möjlighet till att ha en färdig kopp kaffe som står och väntar. Dessutom har man bekvämligheten att få komma hem till ett rent hem då dammsugaren gjort sitt jobb undertiden man har varit på jobbet. Ett smart hem är en riktigt bekväm lösning som skapar en mindre stressig vardag.

Smarta hem

Så gör du om din bostad till ett smart hem

Alla kan rusta upp bostaden till ett smart hem. Det krävs inga renoveringar eller hjälp av någon elektriker, utan det man behöver är en smartphone eller surfplatta och några prylar. För att kunna skapa ett smart hem behöver man köpa in smarta enheter som bland annat: lampor, uttag, sensorer, väggbrytare, värmestyrning, energimätare, säkerhetskameror, larm, robotdammsugare, dörr- och fönsterhandtag och AC. För att kunna styra allt enkelt och bekvämt genom röststyrning kan man även behöva en röstassistent.

För att underlätta alla inköp som behöver göras finns det färdiga paket man kan köpa och ta del av för att komma igång med sitt smarta hem. På detta sätt har man det mest nödvändiga för att komma igång och kan köpa in resterande delar efter hand.