Att dejta under coronakrisen

I stort sett bara under en natt i början av 2020 förändrades allas liv i och med att corona och covid-19 slog till och det blev restriktioner från regeringen, Folkhälsomyndigheten med flera, och de berättade hur du skulle leva både för att inte bli smittad eller smitta andra. Hela världen drabbades av viruset, många länder stängde ner helt och invånarna fick gå i karantän.

Öppen strategi

I Sverige valdes en öppnare strategi, kände du dig det minsta sjuk skulle du hålla dig hemma från jobbet och en distans på cirka två meter skulle hållas mellan andra människor. De första månaderna var de flesta restauranger stängda men när våren kom fick de öppna igen och när man äntligen fick sitta utomhus, äta och dricka mådde många mycket bättre. Socialt umgänge behövs alltid, men hur gör man om man är singel och letar efter en partner?

Social distansering och dejting

Dejta på nätet

Nätdejting är ju något som fungerar även under covid-19 och på sajten Nätdejtingtips.se får du goda råd hur du kan lyckas med din nätdejting. De är en oberoende guide för dejtingsidor och dejting på nätet.

När du chattat ett tag på en dejtingsida eller på en dejtingapp med någon du fattat tycke för kan ni börja ha sms-kontakt istället, det känns ofta mer seriöst då. Om ni bor en bit från varandra och inte kan träffas när som helst, passar det bra att lära känna varandra på nätet under tiden. Berätta om era intressen och se vilka som är gemensamma. Diskutera böcker, filmer och serier ni tycker om. Prata på Facetime är en annan idé, när ni ser och hör varandra är det lättare att få en positiv eller även en negativ känsla. Får man en negativ känsla är det bra att inte ha setts i verkligheten, då behöver ni inte träffas utan kan berätta det på Facetime.

nätdejting

Första dejten

Även om man fått kontakt genom en dejtingsida eller via dejtingapp kan man givetvis träffas ute och det passar utmärkt denna sommar. Det är under sommaren man vill känna pirr i magen men precis som innan coronakrisen börjar man alltid med att chatta på nätet för att lära känna varandra mer innan första dejten.

Trevliga saker att göra ute

Det vanligaste innan coronakrisen var att man träffades på en restaurang, pub eller ett kafé för ganska snart träffas hemma hos varandra om tycke uppstod. Nu får ni träffas ute istället och det finns mängder med saker att göra.

dejta utomhus

Gör till exempel i ordning en picknickkorg, dela upp det som ska med, då ser man vad den andra tycker om. Välj sedan en trevlig undangömd plats där ni kan prata ostört. Köp pizza och ät den sittande på en parkbänk är en annan idé. Promenera i naturen, cykla, ha med fika eller mat att inta vid en sjö eller på en äng. Varför inte köpa glass, det tycker de flesta om. Efter glassen är bangolf/minigolf en trevlig sysselsättning.