Vikten av ett bra konferensbord på mötet

Spenderar du mycket tid i möten runt konferensbord? Då vet du säkert vikten av att sitta rätt i bra konferensmöbler. Arbetsmiljön är viktigare än många tror och ett konferensrum bör helst ha möjligheten att växla mellan sittbord och ståbord så att man orkar jobba effektiv även när mötet drar ut på tiden. Många har ryggproblem, och de flesta tänker, likt mig själv, faktiskt bättre när de står eller går.

Trött på vattenringar och kaffefläckar? – Välj ett bord i laminat!

Vill du ha ett konferensbord som tål att användas? Ett bord som står emot problemen med tråkiga kaffefläckar och vattenringar. Då ska du helt klart välja ett bord i laminat. Ett laminatbord är mycket tåligare än andra bord. Om och när mötesbordet blir smutsigt så kan det enkelt rengöras med vanligt allrengöringsmedel.

Det båtformade mötesbordet – en personlig favorit

När det kommer till konferensbordets form så är en personlig favorit det båtformade bordet. Det är ett bord som smalnar av mot ändarna. Kanske är det vikingen i mig som gör att jag känner mig bekväm runt denna typ av mötesbord, men det finns såklart många fördelar. För det första så gör bordets form det enkelt att följa med om det sker en presentation vid bordets ena kortsida. Kanske håller en av mötesdeltagarna en presentation på en Whiteboard och övriga deltagare kan då enkelt följa med i presentationen. För det andra så underlättar bordets form att man kan ha ögonkontakt med de övriga runt bordet när man samtalar.

Bli mer fokuserad med hjälp av effektiva ljudabsorbenter

Ska man bli riktigt effektiv på sina möten så är det mycket viktigt att man kan fokusera på själva mötet och inte störs av ljud från den övriga verksamheten. Här är det såklart möteslokalens ljuddämning som är det centrala. Med hjälp av effektiva ljudabsorbenter så råder man bot på påträngande ljud som exempelvis klapprande tangentbord, störande telefonsignaler eller hysteriska gapskratt.

Så sammanfattningsvis.
Välj ett konferensbord av hög kvalitet och vill du ha det ska hålla länge och motstå vattenfläckar och kafferingar, då ska du köpa ett bord i laminat. Vad gäller formen kan jag rekommendera båtformen, snyggt och praktiskt. Tänk även på att ni kan arbeta effektivt utan störande ljud, se till att mötesrummet är ljudisolerat.