Hitta billiga flygresor

Det finns olika sätt att hitta billiga flygresor på, men nuförtiden är det vanligaste sättet att surfa runt på olika res- och flygsajter för att kunna hitta en billig flygresa. Allt detta kan göras hemifrån soffan, istället för att uppsöka en resebyrå som man gjorde förr. Detta spar både tid och pengar.

På nätet är det en djungel av olika sajter, vissa är mer seriösa än andra, vilket gör att det kan vara svårt att få en överblick. Det bästa sättet att få en överblick på, är att gå in på sajter som jämför flygresor mellan olika destinationer.

Tips på hitta billig flygresa

När man är inne på en sajt som säljer flygresor är det vissa saker som man kan tänka på, för att få sin resa så billig som möjligt.

  • Välj resedatum när inte alla andra reser. Försök att undvika fredagar och söndagar eftersom alla ska flyga då. Lördagar och måndagar är bättre att åka eller en klämdag. Prova dessutom olika datum om det inte har någon betydelse, ju flexiblare man är, desto billigare blir det!
  • Prova olika flygplatser, för det kan visa sig att vara billigare att flyga från en annan flygplats än man brukar flyga från. Ha en karta redo för att lokalisera flygplatser i närheten. Glöm inte att räkna med extra kostnader som kan tillkomma, till exempel kostnader för resorna till och från flygplatsen, parkering med mera.
  • Sök även flygresor från grannländerna Danmark, Norge och Finland, för det kan bli betydligt billigare att resa därifrån.
  • Det kan vara all idé att boka in två enkelresor, istället för en tur och retur resa.
  • Ta en omväg, vilket innebär att man mellanlandar i ett annat land på dit- och hemvägen. Eftersom det finns vissa lågprisdestinationer runt om i världen och som är extra billiga.
  • Titta på flygbolagens sajter direkt. För det kan vara så att de har bättre erbjudande på sin egen hemsida, jämfört med de sajterna som jämför olika flygresor. Ett flygbolag kan ha ett erbjudande som bara gäller för en viss tidsperiod eller andra kampanjer, vilket man missar på jämförelsesajterna.
  • När ska man boka sin resa? Vissa av sajterna påstår att den perfekta tidpunkten för att boka sin flygresa är 53 dagar innan man vill resa, andra anser att månaden juli är den bästa tiden. Sedan hänger det mycket på hur populärt resmålet är. För ju populärare det är, desto svårare är det att hitta billiga flygresor.
  • Utnyttja charterbolagen om de har tomma flygstolar på vissa av sina resor. Det är bara att kontakta dessa bolag och försöka matcha ihop flygresorna tur och retur, med de datum som man själv ska resa. Detta gör att det kan bli billigare än att själv köpa en tur- och returresa.