Affiliate inom försäkringar – del 3

Här kommer del 3 i min serie om affiliate inom försäkringar. Ni hittar dem tidigare posterna här och här.

Vad har hänt sedan sist?

Inte mycket får jag konstatera. Andra projekt har tagit min tid, så min försäkringssajt har inte fått den uppmärksamhet den skulle behöva få, utan har levt sitt eget liv utan så mycket inverkan från mig. Men sammanfattningsvis kan jag konstatera att:

  • Besökarantalet har ökat med 35%
  • Intäkterna har ökat med 30%

Förändringar i sökresultatet:

Sökplaceringarna för försäkringsrelaterade termer har rört sig både upp och ner. Jag placerar mig bra för en del “long-tail-sökord” annars ligger jag rätt stilla sedan förra mätningen. På ordet “försäkringar” har jag tappat en del placeringar och återfinns numera på plats 41.

Besökarantal mars 2010

statistik foam

Besökarantalet har ökat sedan augusti förra året och snittade under mars-2011 på 48 unika besökare per dag mot augusti 2010´s 35 unika/dag. Totalt kom det 1502 unika besökare till försäkringssajten under mars månad och dagsrekordet slogs den 31/3 då 87 besökare tittade in.

Intäkter under mars månad

  • Moderna Försäkringar: 1375 kronor
  • Gjensidige Försäkringar: 440 kronor
  • Accept: 38 leads a ´10 kronor = 380 kronor
  • Trygg-Hansa: 240 kronor
  • Insplanet: 14 leads a´15 kronor = 210 kronor
  • Folksam: 0 kronor
  • Total provision mars månad: 2645 kronor

En drygt 30%-ig ökning av månadsintäkten sedan förra mätningen i augusti förra året, då den var 2010 kronor. Varje besökare till foam.se har genererat en snittintäkt på 1,76 kr under mars månad. En minskning med 10 öre/besökare sedan förra mätningen.

2011 – Se upp!

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och öka. Det finns pengar att tjäna om man placerar sig bra på rätt sökord och får mycket trafik till sajten. Jag kör numera affiliateprogrammet Moderna Försäkringar via affiliatenätverket AdRecord och har fått fram trevlig statistik från dem sales jag har haft därifrån.

Iom att jag har ECT påkopplat så har jag fått fram vilka sökord som har lett till avslut och dessa kommer jag nu trycka hårdare på och optimera mina sidor för topplaceringar.

2 reaktioner till “Affiliate inom försäkringar – del 3”

Kommentarer är stängda.