Att köpa en ny dubbelsäng

Att köpa en ny säng kan lätt bli en dyr utgift, men det går faktiskt att hitta hyfsat billiga dubbelsängar som dessutom är sköna och bekväma att sova i. Billigare dubbelsängar kan faktiskt ofta vara bättre än de som är något dyrare, och att välja en säng är också något väldigt personligt. Den dubbelsäng som passar just dig behöver inte alls vara en dyr variant, utan huvudsaken är att du blir nöjd och kan sova gott i många år framöver. Det du bör tänka på när du ska hitta en billig dubbelsäng är ändå att man inte bör kompromissa med komforten, att det är väldigt viktigt att testa sängen innan du köper den och att det ofta finns rabatter och erbjudanden att ta del av vid sänginköp om man har lite tålamod och tid på sig.

Komforten är viktig

Även om du vill försöka hitta en så billig säng som möjligt så bör du aldrig nöja dig med en säng som känns obekväm. Trots allt kommer du spendera en tredjedel av ditt liv sovandes, och det kan definitivt vara värt att lägga någon eller ett par extra tusenlappar för att få en säng som är bekväm istället för att nöja sig med den allra billigaste. Om du kompromissar med komforten kan du också i längden få problem med nacken eller ryggen på grund av att du inte ligger rätt i sängen, vilket också kan komma att påverka din vardag. Om du inte har råd med en bekväm säng direkt kan du försöka byta ut en del i taget, till exempel genom att först köpa en ny bäddmadrass, och sedan köpa nya resårmadrasser och en ny sängstomme när du har sparat ihop lite mer pengar.

Testa alltid sängen först

Det kanske känns onödigt att testa en säng som är väldigt billig, men det är tvärtom nästan ännu viktigare att du testar billiga sängar än dyra eftersom kvaliteten och komforten kan skilja sig väldigt mycket mellan olika modeller och tillverkare. Besök ditt närmsta möbelvaruhus eller sängbutik och fråga vilka av deras sängar som ligger i den nedre prisklassen. De flesta sängtillverkare har ett par olika sängmodeller som är billigare än det övriga sortimentet, och du bör ta dig tid att testa dessa för att komma fram till vilken typ av säng som passar dig och dina sovvanor. När du besöker en möbelaffär som säljer sängar kan du också ta chansen att rådfråga personalen om vilken sängmodell som kan passa dig bäst. Alla sover nämligen på olika sätt, och en säng som till exempel passar en tyngre person som sover på rygg kanske inte alls fungerar för en person som väger lite och helst sover på sidan.

Hitta rabatter och erbjudanden

För att komma undan så billigt som möjligt när du köper en dubbelsäng kan du också försöka hitta rabatter och erbjudanden som gör att du sparar ytterligare pengar. Många av möbelkedjorna, som brukar ha de billigaste dubbelsängarna, har regelbundet kampanjer där du kan få en viss procent i rabatt på utvalda delar av sortimentet. En del av dem har också kundklubbar där man kan samla poäng som kan bytas mot pengar att handla för eller rabattkuponger som kan göra att du får möjlighet att köpa din dubbelsäng ännu billigare än väntat.

Sidorna som länkas i inlägget är byggda av undertecknad.