Tre tips när du ska köpa förlovningsring

Jag förlovade mig med min fru på julafton för drygt 20 år sedan. Förlovningen är en mycket speciell händelse i livet och förlovningsringen är symbolen för evig kärlek. Det finns mycket att tänka på när du ska köpa förlovningsring, framför allt om du ska köpa en ring till din partner. Ringen ska bäras hela livet och därför är det viktigt att köpet blir rätt. Här kan du ta del av några smarta tips när du ska köpa förlovningsring.

När du ska köpa förlovningsring

Köp ringen online

En förlovningsring ska hålla hela livet och måste därför vara tillverkad av högkvalitativa material. Riktiga ädelstenar och metaller av hög kvalitet kostar en del. Det är omöjligt att säga exakt hur mycket en förlovningsring kostar, men du bör räkna med åtminstone ett par tusen kronor. Storleken och kvaliteten på ädelstenen är oftast den faktor som påverkar priset mest. Förlovningsringar med stora diamanter kan kosta flera miljoner kronor. Genom att köpa förlovningsringen online kan du spara många tusenlappar.

Köp ringen online

Hos VANBRUUN kan du köpa vackra förlovnings- och vigselringar till både dam och herr. Företaget grundades 2013 och har sedan dess gjort det enkelt för moderna konsumenter att köpa ringar online. Processen är enkel och du kan även skräddarsy en förlovningsring efter egen design. Eftersom företaget inte använder sig av några mellanhänder får du betydligt mer ring för pengarna. VANBRUUN erbjuder dessutom fantastisk kundservice och hjälper till genom hela processen. En stor fördel är att de erbjuder öppet köp och fri storleksjustering i 90 dagar. Detta är perfekt för dig som har tänkt överraska din partner med ett frieri, men inte är säker på hens ringstorlek.

Bestäm budget innan

Innan du börjar titta på förlovningsring är det en god idé att bestämma budget. En ring kan som sagt kosta nästan hur mycket som helst. Genom att bestämma ett maxbelopp innan du börjar leta är det lättare att navigera bland utbudet och storlekarna på ädelstenarna. Om du ber om rådgivning hos VANBRUUN eller i en annan butik är det lättare för dem att ge relevanta rekommendationer om du har en budget.

Köp en personlig, men klassisk ring

Köp en personlig, men klassisk ring

Många undrar vilken förlovningsring man ska välja till sin partner eller till sig själv. Det finns många vackra modeller och ädelstenar att välja bland. Det bästa är att välja en ring som är personlig, men samtidigt klassisk. Det viktigaste är att det är en ring som ni kommer att tycka om hela livet. Förlovningsringen ska bäras varje dag och bör därför kunna matchas med andra smycken. De flesta väljer en diamantring som förlovningsring eftersom den är klassisk och går att matcha med en alliansring vid vigseln. De flesta män väljer en enkel guldring som förlovningsring. Det är bra att utgå från personlighet och livsstil när du väljer ring. Om din partner har en mycket aktiv livsstil eller ett arbetar mycket med händerna kan det vara bra att välja en slät alliansring istället för en solitärring.