Att söka jobb som student

Om du vill göra det bästa av din studietid och ha ett försprång när du är färdig med dina studier så ska du passa på att jobba på att bättra på ditt CV samtidigt som du studerar. Det finns förstås en rad olika sätt att förbättra ditt CV på, men ett av de mest självklara och lätta sätten är att skaffa dig bra arbetslivserfarenhet.

Att söka jobb som student

Det kan förstås vara svårt att hitta deltidsjobb som student, särskilt om du inte har några tidigare kontakter med arbetsmarknaden på den ort du studerar. Men, misströsta inte, det finns förstås bra hjälp att få.

Ta hjälp om du behöver

Meet a Student får du som student råd och vägledning när du ska söka jobb. Det är dessutom en perfekt plattform för att få kontakt med andra studenter i samma situation, hitta nya jobb som kanske inte finns på arbetsförmedlingen och mycket annat.

Dessutom skadar det inte att registrera dig på Meet a Student om du har koll på arbetsmarknaden på den ort du studerar på heller. Det beror på att du kan få ännu fler erbjudanden och inspiration så att du kommer vidare i din utveckling. Annars är risken stor att du fastnar på ställen du redan har arbetat på.

Utöver ovanstående kan du med hjälp av Meet a Student hitta andra mer välbetalda jobb. Det skadar inte att utveckla dina kunskaper inom löneförhandling samt att jämföra olika arbetsplatser tidigt.

Andra smarta tips

Häng inte upp dig för mycket på om du inte har så omfattande tidigare arbetslivserfarenhet. I slutändan handlar det om att ge din blivande arbetsgivare en så bra bild av vem du är och vad du kan bidra med på deras arbetsplats. Det vill säga, det är inte avgörande att som student ha ett fullfjädrat CV från början. Du kan komma väl så långt på att ha ett bra personligt brev, ett kort, men koncist CV och minst en referens.

Glöm inte heller bort att du alltid kan lista andra erfarenheter på ditt CV än tidigare jobb, om du inte har haft så många tidigare jobb. Exempelvis kan du lista föreningar du har varit aktiv i och vilken roll du har haft, om du har varit eller är aktiv inom studentkåren, tidigare elevråd eller liknande.

Meet a Student kan du hitta ännu fler tips på hur du kan utveckla din karriär, boosta ditt CV och skapa dig ett ordentligt försprång.