Att tänka på vid trapprenovering

trapprenovering

När du flyttar till ett hus är förmodligen inte trapprenoveringar det första du tänker på. Du kanske drömmer om att göra om köket eller badrummet. Kanske planerar du att byta tak eller helt enkelt att tapetsera om i de olika rummen. Det kan också vara så att du vill byta golv inom en snar framtid. Det är inte så konstigt. Den här typen av renoveringar hamnar ofta i fokus. Det är dock viktigt att du håller koll på trapporna i och utanför huset också. När de väl blir i dåligt skick är det nämligen viktigt att de renoveras. Detta är nödvändigt för att de inte ska utgöra en säkerhetsrisk. En trappa som är i dåligt skick kan bli murken, vilket kan leda till att någon trampar igenom ett trappsteg och gör sig illa. Det kan också vara så att det ligger slitna mattor i trappan som behöver tas bort, eftersom de annars kan få någon att halka. Det finns faktiskt en hel del tillfällen då en trapprenovering kan vara alldeles nödvändig. Frågan är då vad du bör tänka på när det väl är dags att renovera trapporna därhemma. Det är något jag kommer att fokusera på nu.

Välj en trappa som du tycker om

Tänk på att du inte bara renoverar trappan för att den ska bli säkrare. Du renoverar den förmodligen även för att den ska bli finare. En trappa tar vanligtvis stor plats inomhus, och det är inte sällsynt att den är belägen på en plats som gör att den lätt hamnar i fokus. Då är det förstås viktigt att den är fin och pryder sin plats. När du ska renovera trappan är det därför viktigt att du ser till att få en trappa som du tycker om rent utseendemässigt. Tänk på att det går att åstadkomma stor förändring. Även om du har en sliten gammal trappa i en viss färg och av visst material, går det att förändra på djupet. Om du till exempel tar hjälp av Formtrappan som är en erfaren leverantör, kan du välja mellan en rad utföranden i olika material och färger. Det gör att du kan få en fin trappa som passar perfekt in hemma hos dig. Du kan till exempel satsa på vit ask om du gillar den vita inredningsstilen och gärna vill hålla hemmet ljust och luftigt. Om du hellre vill satsa på en modern look kan du välja en trappa i ek. Just ek är för övrigt ett populärt val i nordiska hem.

Få hjälp med allt från mätning till färdigställd renovering

Få hjälp med allt från mätning till färdigställd renovering

När du ska renovera din trappa är det klokt att välja en erkänt duktig firma som kan hjälpa dig med hela leveransen. Tänk på att kontrollera exakt vad som ingår innan du gör ditt val av företag. Det är en klar fördel om du kan få hjälp med allt från mätning på plats, till en komplett renovering. På så sätt vet du att hela beställningen blir rätt, och att allt blir korrekt och noggrant utfört.

Bo borta ett par dagar

När trappan ska renoveras ska du inte bara välja ut en aktör som kan hjälpa dig med projektet. Du ska även planera för vardagen. En trapprenovering behöver inte ta särskilt lång tid, men det kan vara komplicerat att gå hemma som vanligt medan arbetet utförs. Om du har möjlighet kan det därför vara en god idé att planera in några dagars vistelse i sommarstugan eller kanske hemma hos far- eller morföräldrar när det är dags för utförandet. Det är inte en nödvändighet, men många upplever att det underlättar. Alla som har bott hemma medan ett renoveringsprojekt pågår vet att det kan vara något av en utmaning.