Att välja flyttfirma i Stockholmsområdet

Bor du i Stockholmsområdet och har en flytt framför dig kan det vara en bra idé att ta hjälp av en flyttfirma. Det finns flera flyttfirmor i Stockholm. Ett bra exempel på det är MEX flyttfirma. I det här inlägget kan du läsa allt om företaget och vad de kan erbjuda dig som är i behov av någon typ av flyttservice.

Om företaget

Till att börja med kan det vara intressant att få veta mer om företaget. MEX flyttfirma har funnits i 19 år. Med andra ord firar de snart 20-års jubileum. Företaget har lika lång erfarenhet och deras slogan är “nöjda kunders flyttfirma” vilket säger en hel del om hur uppskattat företaget är. Omkring 8 av 10 slutförda flyttar bokas genom rekommendationer från företagets tidigare kunder och de har även återkommande kunder.

MEX flyttfirma erbjuder flyttservice efter dina behov. De flyttar inom hela Stockholm med omnejd. Så oavsett om du bor i Vasastan, Sundbyberg eller i Täby kan företaget hjälpa dig med din flytt.

Kostnad

Att boka MEX flyttfirma är mycket prisvärt då de tar 495 kr i timmen inklusive moms och RUT. Då ingår två anställda och en lastbil och de erbjuder även fritt lån av flyttkartonger. I övrigt skiljer sig priserna något beroende på vilka typer av tjänster du behöver. På deras hemsida kan du fylla i ett formulär för att få en offert. Då får du ett prisförslag på hur mycket det kommer att kosta för dig att använda dig av de tjänster du är i behov av genom företaget.

Flyttjänster

Oavsett om du är en privatperson som behöver flytta ditt bohag från en bostad till en annan eller om du är chef på ett företag som vuxit ur sina gamla lokaler och ska flytta till en ny kan MEX flyttfirma hjälpa er med flytten.

De erbjuder flera olika tjänster som på olika sätt underlättar vid flytt. Du kan själv välja vilka tjänster du är i behov av. I den här delen får du en kort genomgång på vilka olika tjänster du har att välja bland.

Bohagsflytt

Oavsett om du ska flytta till en stuga, lägenhet eller en villa kan företaget hjälpa dig med hela flyttprocessen. Det innebär att de hjälper dig med packningen, transporterar alla dina ägodelar till den nya bostaden, packar upp och de kan även hjälpa dig med möbleringen. Dessutom erbjuder de bärhjälp och du behöver själv inte anstränga dig alltför mycket.

Företagsflytt

Eftersom de flesta företag har många anställda är det mycket som ni behöver packa ihop och transportera när det är dags att flytta till nya lokaler. Därför är det bra att MEX flyttfirma erbjuder företagsflytt. Då kommer de och packar, bär bort och transporterar företagets möbler, inredning och annat som ni behöver för att kunna fortsätta driva företaget och utföra era arbetsuppgifter även i den nya lokalen. Att flytta ett helt företag är omständligt och därför erbjuder flyttfirman:

  • Planering
  • Magasinering
  • Demontering
  • Nedpackning
  • Transport
  • Uppackning

Utöver bohagsflytt och företagsflytt erbjuder de även evakueringsflytt.

Övriga tjänster

I följande text kan du läsa kort om några övriga tjänster som MEX flyttfirma erbjuder sina kunder.

Bärhjälp
Att bära allt på egen hand är svårt och tungt. Därför är det viktigt att du tar hjälp vilket flyttfirman erbjuder. Förutom att det belastar dig mindre går det mycket fortare när du låter fler personer hjälpa till att bära bohaget.

Städning
Inför att du flyttar ut ska du flyttstäda. Men om du inte har tid, energi eller inte vet vad som krävs för att flyttstädningen ska godkännas på besiktningen kan du vända dig till MEX flyttfirma som skickar sin samarbetspartner till dig.

Magasinering
Magasinering är ett bra sätt att förvara dina saker mellan flytten. Det är även användbart för dig som ska vara utomlands en längre tid.

Dödsbo
När en anhörig har gått bort kan flyttfirman hjälpa dig med inventarier och ta hand om allt bohag och se till att det packas och transporteras dit ni önskar.