Att välja mattor till hemmet

att välja mattor

Tycks det som att det saknas något i ditt hem? Kanske har du försökt att möblera om, byta ut en och annan pryl, införskaffat dig lite härliga kuddar, filtar och mysiga ljus att tända när hösten är på intåg. Men tycks det ändå som att hemmet inte riktigt känns sådär varmt och ombonat som du önskar dig? Kanske har du kommit till insikt med att det är mattor i ditt hem som saknas, eller att de gamla behövs bytas ut.

Mattor fyller en stor funktion i vårt hem och det är oftast mattorna som sätter den sista touchen på våra hem. Men hur väljer man egentligen rätt matta för ett rum? Och vart kan du vända dig för att hitta en butik som har mattor till hemmets alla rum? Fortsätt att läsa, för här kommer du få ta del av ett och annat gott tips när det är dags för dig att köpa lite härliga mattor.

Tips när det är dags att välja mattor

Nu är det äntligen dags att välja ut mattor till ditt hem! Men vad ska du egentligen tänka på? Vi börjar med val av material. Först och främst, vilka befinner sig i hemmet? Finns det barn i hushållet kan det vara ett gott tips att ta ett mer tåligt material som är lätt att torka av, samt kanske en mörkare färg för att lättare kunna dölja fläckar. Även mattan i hallen bör vara av ett tåligt material. Vilken storlek ska då mattan vara? Börjar vi i vardagsrummet så bör mattan vara tillräckligt stor för att de främre benen ska få plats samt att mattan ska sträcka sig ungefär 20 centimeter åt vardera sida av soffan. Finns fåtöljer i rummet bör mattan vara stor nog så att dessa får plats på mattan. Är det matsalen som ska få en matta? Då bör den vara tillräckligt stor för att såväl matbord som alla stolar får plats på den. En matta som sträcker sig 70 centimeter från bordets samtliga sidor är ett bra mått att utgå ifrån.

snygg vardagsrumsmatta
Exempel på en snygg matta till vardagsrummet från SE Mattor: Craft Wave Guld.

Ett fantastiskt utbud av mattor till alla rum

Letar du efter fantastiska mattor men haft svårt att finna en sida som erbjuder ett brett utbud? Då är sökandet över. Webbutiken SE Mattor har samlat ett fantastiskt utbud av mattor på ett och samma ställe, och här finns mattor för hemmets alla rum. Med allt från klassiska mattor, till handgjorda mattor, moderna mattor, barnmattor och mycket mer. Detta är sidan som gör det enkelt för dig att finna mattorna som ska få pryda ditt hem. De har allt från enkelfärgade mattor till flerfärgade och mönstrade och materialen att välja mellan tycks aldrig ta slut. De har allt som du behöver för att göra ditt hem varmt och ombonat. Har du svårt att bestämma dig? På deras hemsida kan du hitta inspiration och ta del av tips, trix och bilder för hur du kan inreda med hjälp utav mattor. Med hjälp av ovan nämnda tips och med hjälp utav SE Mattor blir sökandet efter dina mattor till en mycket trevliga upplevelse.

Välj en vacker matta till ditt hem