Dags för nya restaurangmaskiner?

nya restaurangmaskiner

Driver du en restaurang är du säkert väl medveten om hur viktigt det är att ha fungerande köksutrustning. När utrustningen inte fungerar som den ska kan ni inte leverera era måltider på ett lika effektivt sätt vilket kan leda till att era kunder blir mindre nöjda med upplevelsen och att personalen blir stressade. Därför är det av största vikt att du ersätter gamla restaurangmaskiner med nya.

I det här inlägget kan du läsa om restaurangmaskiner du kan hitta på Köksbörsen. Köksbörsen är ett företag som har nischat in sig på att sälja begagnade köksmaskiner vilket gör att du kan spara en hel del pengar. Dessutom är det ett bättre alternativ för miljön. De har ett mycket brett utbud och i följande text får du några exempel på vad du kan hitta hos dem.

Kylar och frysar

För att du ska kunna bevara alla råvaror och maträtter färska är det viktigt att restaurangens kylar och frysar fungerar. Inom restaurangbranschen finns det flera olika varianter av kylskåp och frysar. Du ska välja det du har mest behov av. Några exempel på olika typer av kylar och frysar du kan välja mellan är kylar och frysar för bageri som främst används inom bageri och caféverksamheter. Andra exempel på vad du har att välja bland är olika varianter av kylbänkar. Det finns även frysboxar såväl som stora kylrum.

Prata ihop er kring vilka restaurangmaskiner ni behöver.

Beredningsmaskiner

Sedan finns det även ett enormt utbud av olika sorters beredningsmaskiner. Beredningsmaskiner är precis vad det låter som, olika maskiner som är tillverkade för förbereda olika typer av maträtter och råvaror. Driver du till exempel en italiensk restaurang kan en pastamaskin vara till stor hjälp. Driver du ett gatukök kan en hamburgerpress underlätta matlagningen. Andra exempel på praktiska beredningsmaskiner är grönsaksskärare, brödskärare, degblandare, potatisskalare och köttkvarn. Avslutningsvis hittar du även knivar, food processors, blandningsmaskiner, mixers och blenders.

Grill och stek

Oavsett hur din restaurangs meny ser ut behöver du antagligen både grilla och steka olika maträtter. Därför är det bra att det finns olika maskiner och verktyg som är utformade för att du snabbt och enkelt ska kunna göra det. Det finns många olika varianter av grill och stekutrustning. Erbjuder du till exempel pommes frites finns det smidiga bordsfritöser och fritöser. Sedan finns det en rad olika sorters grillar såsom korvgrillar, klämgrillar och kycklinggrillar.

Ugnar

Med hjälp av en ugn kan du både tillaga mat och grädda bröd eller bakverk. Det finns många olika sorters ugnar att välja bland som är tillverkade för olika saker. Det finns till exempel bageriugnar för dig som har ett bageri. Men det finns även olika kombinationsugnar såväl som rökugnar.

Ordning och reda i restaurangen

Varmhållningsutrustning

För att maten eller bakverken ska hålla sig varma och fräscha finns det olika typer av varmhållningsutrustning. Om du har en pizzeria finns det pizzaväskor och pizzadisplay. Andra exempel på varmhållningsutrustning är värmeboxar, värmedisplay, värmehällar, värmevagnar, värmemontrar och värmelådor.

Diskutrustning

Att diska är kanske inte den roligaste arbetsuppgiften. Men det måste göras. Idag finns det flera effektiva sätt att diska och olika typer av utrustning. Till exempel huvuddiskmaskiner, bestickspoleringsmaskiner och avfettningsmaskiner.